Å spise reker i sommer kan bli en dyr fornøyelse. Det dårligste rekefisket på 20 år presser prisene til værs. Aller dyrest er sommerdelikatessen i Trondheim, i følge en undersøkelse utført av Stavanger Aftenblad.
- Selger godt
Ketil Rismark, daglig leder i Ravnkloa, forteller at de høye prisene ikke skremmer folk fra å kose seg med ferske reker i sommersola.
– Rekene går unna, og det er vanskelig å dekke etterspørselen. Vi strekker oss langt for å kunne tilby ferske kvalitetsreker til enhver tid. Om det ikke er nok reker å få her i Trondheim, får vi ferske reker flydd inn fra Troms, sier Rismark.
Her er kiloprisene fra andre steder i Stavanger Aftenblads undersøkelse:
Kristiansand: 150 kroner
Fiskebrygga i Lillesand: 149 kroner
Fiskelaget i Mandal: 129 kroner
Bergen: Varierende, rundt 170 kroner.
Oslo og Østlandet: 149 - 170 kroner.