Hopp til innhold

Kutter til rekordlav boliglånsrente

Danske Bank kutter boliglånsrenta, etter at Norges Bank kuttet styringsrenta med 0,25 prosentpoeng forrige uke. DNB svarte med å gjøre det samme bare timer etter.

Trond Mellingsæter

Trond Mællingseter i Danske Bank er svært fornøyd med å være den første storbakken som kutter renta til under to prosent.

Foto: dendanskebank.com

Som første storbank kutter Danske Bank boliglånsrenta til under to prosent. Det er imidlertid kun unge medlemmer med avtale gjennom Akademikerne som kan dra nytte av den rekordlave renta på 1,9 prosent. DNB valgte å gjøre det samme onsdag kveld.

Kuttet skjer etter at Norges Banks hovedstyre i forrige uke besluttet å kutte styringsrenta med 0,25 prosentpoeng til 0,5 prosent.

Ekstra i påskeegget

– I dag legger vi litt ekstra i påskeegget til kundene våre. Vi kutter med inntil 0.15 prosent for nye og eksisterende kunder. Vi gjør det fordi vi tror at rentenivået i Norge faktisk skal videre ned, sier Trond Mællingseter, Country Manager i Danske Bank, til NRK.

Renta på boliglån Ung blir på 2,10 prosent, vanlige boliglån over to millioner kroner får rente på 2,45 prosent, mens vanlige lån til Akademikere blir på 1,99 prosent nominell rente.

Også DNB kutter boliglånsrenta.

– Som følge av utviklingen i rentemarkedet og konkurransesituasjonen, har DNB besluttet å kutte rentene på boliglån med inntil 0,15 prosentpoeng. Rentene på fast og flytende boliglån er nå rekordlave. Det sier konserndirektør for personmarkedet, Trond Bentestuen i en pressemelding til NRK.

Rekordlavt

– Jeg mener at den renta vi kommer med i dag er den laveste jeg har sett, sier Mællingseter.

Han vil ikke spå for mye i hva som skjer med renta i fremtiden.

– Vi spekulerer egentlig ikke i hva som skjer med renta. Nå har vi fått et rentekutt, og sentralbanksjefen har sagt at det kan bli ytterligere kutt, men der får vi se.