Hopp til innhold

Renholdere oppringt av kronprinsen – som ville takke for innsatsen

Kronprins Haakon ringte opp tre renholdere for å hedre dem som ekte hverdagshelter under koronakrisen. For Felicia Mcgill Cephas var videomøtet en stor opplevelse.

Kronprins Haakon inviterte tirsdag tre renholdere for å takke og hedre dem som ekte hverdagshelter under koronakrisen. For Felicia Mcgill Chepas var videomøtet en stor opplevelse.

OPPRINGT AV KRONPRINSEN: – Takken fra kronprinsen og kongehuset har alt å si for meg, sier renholder Felicia Mcgill Cephas.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

– Jeg vil takke dere for at jeg fikk tid til å snakke med dere. Dere gjør en utrolig viktig jobb, særlig nå under koronakrisen, sa kronprins Haakon innledningsvis.

Kronprinsen gjennomførte videomøtet tirsdag formiddag med tre renholdere fra ulike steder i landet.

Målet var å synliggjøre hverdagsheltene i det norske samfunnet under krisen vi nå er inne i.

Renholder møtte kronprinsen

SOMMERFUGLER I MAGEN: Renholder Felicia Mcgill Cephas i Trondheim fikk møte kronprins Haakon under et videomøte tirsdag. Det betyr alt for meg å bli kalt en hverdagshelt, sier hun.

Foto: Elisabeth Strand Mølster / NRK

– Godt å vite at samfunnet bryr seg

– Dere gjør en viktig jobb ellers også, men særlig nå er det viktig med godt renhold både på sykehus, matbutikker, bensinstasjoner og andre steder, sa kronprinsen under samtalen.

Renholder Felicia Mcgill Cephas kommer opprinnelig fra Liberia, men har bodd i Norge i flere år. For henne ble dette en helt spesiell arbeidsdag i Trondheim.

– Han satte virkelig stor pris på den jobben vi utfører. Spesielt i den tida vi har akkurat nå. For oss er det godt å vite at samfunnet virkelig bryr seg, sier hun til NRK etter videomøtet med kronprinsen.

Men Cephas innrømmer at hun var nervøs før hun fikk snakke med kronprinsen via telefonen sin.

Kronprins Haakon inviterte tirsdag tre renholdere for å takke og hedre dem som ekte hverdagshelter under koronakrisen. Her fra videomøtet på Skaugum.

VILLE TAKKE: Mens kronprins Haakon selv satt på Skaugum, hadde han kontakt med Felicia Mcgill Cephas (renholder hos ISS i Trondheim), Angus McGunnigle (gulv- og vindusvasker hos AB Solutions i Oslo) og Naemy Trandum Aasen (jobber med smittevask i Kongsberg Næringspark).

Foto: Det kongelige hoff

Sommerfugler i magen

– Jeg hadde sommerfugler i magen, men det gikk over etter hvert. Det betyr alt for meg å bli kalt en hverdagshelt. Jeg er så stolt av alle rundt meg som støtter meg, og jeg kjenner ekstra mye på det under koronakrisen. For det er mye å gjøre akkurat nå, forteller Cephas.

– Alle renholdere har god grunn til å være stolte av jobben de gjør. Det krever både kompetanse, grundighet og utholdenhet å ha et slikt yrke, sier kronprinsen til NRK.

Og møtet med kronprinsen og de to andre renholderne, er noe hun vil ta med seg videre i tida framover.

– Takken fra kronprinsen og kongehuset har alt å si for meg. Det er godt å vite at de tar dette på alvor, og det er noe jeg vil huske veldig lenge, forteller Cephas og smiler.

Renholder Felicia Mcgill Cephas fikk videomøte med kronprins Haakon

GLAD FOR PRATEN: Renholder Felicia Mcgill Cephas var glad for å få møte kronprins Haakon digitalt gjennom dette videomøtet tirsdag formiddag.

Foto: Elisabeth Strand Mølster / NRK