Logo Klassequizen 2018

Klassequizen i Trøndelag

Oppsummert

Tiendeklassinger fra hele landet er med på NRKs «Klassequizen 2019». I Trøndelag er 50 skoler påmeldt.

 • Brandsfjord sikret finaleplass

  Fredrik Larssen Skjæggestad, Oda Kosberg og Isak Wiik Granrud på Brandsfjord barne- og ungdomsskole, slo Rennebu med knappest mulig margin og sikret seg dermed den andre finaleplassen for Trøndelag i Klassequizen 2019.

  Bradsfjord skole til finalen i Klassequizen
  Foto: Eva Ersfjord
 • Inderøy til finalen i Klassequizen

  Jon Tokle Yri, Thea Nøvik Lyngstad og Emelian Veie-Holmen går til den nasjonale finalen i Klassequizen 2019 etter seier over Grong barne- og ungdomsskole. Finalene kan du følge på NRK 1 fra slutten av april.

  Fylkesfinalist i Klassequizen 2019
  Foto: Vigdis Wågø-Wares
 • 4 lag til fylkesfinale i Klassequiz

  I dag ble det klart hvilke lag som går til den trønderske fylkesfinalen i Klassequiz 2019. De fire som skal kjempe om to plasser i nasjonal finale er Brandsfjord skole fra Roan, Grong barne og ungdomsskole, Inderøy ungdomsskole og Rennebu ungdomsskole. Fylkesfinalene kan du høre i radio 1. april.

 • 8 poeng tll Hov skole

  Hov skole fra Holtålen fikk 8 poeng i Klassequizen i dag. De var den siste av de 50 skolene som har deltatt i spørreleken, og desverre holdt ikke poengsummen til å gå videre. De som var på laget var fra v. Marina Trøen, Sander Talsnes og Eli Kirkhus.

  Laget fra Hov skole i Klassequiz 2019.
  Foto: Bjørn Solli / NRK
 • Åtte poeng til Ugla skole

  De ønsket så gjerne å komme til den regionale finalen i Klassequizen. Men noen spørsmål ble for vanskelige. Anders Garberg, Erik Haddon og Karoline Hernes ved Ugla skole i Trondheim fikk åtte poeng i Klassequizen 2019.

  Anders Garberg, Erik Haddon, Karoline Hernes
  Foto: Grete Thobroe / NRK
Tiendeklassinger fra hele Trøndelag lar de små, grå jobbe under press. 40 skoler fra fylket stiller i årets klassequiz.