NRK Meny
Normal

Innbrudd og hærverk i palmehelga

Politiet advarer nå mot tyver i Klett-Heimdal området etter nok et innbrudd. Denne gangen er det en enebolig i Kvenildveien som har hatt ubudne gjester på besøk.

Politi-illustrasjon

Tyveri og hærverk i Klett-Heimdalsområdet gjør at politiet ber folk ta sine forholdsregler og få naboer til å følge med husene sine om de reiser bort i påska.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

– Innbruddet har trolig skjedd i går kveld eller i natt, og det er naboer som har varsla politiet. Eieren er bortreist, men naboer oppdaget i dag at inngangsdøra er brutt opp. Det forteller Ebbe Kimo, operasjonsleder ved Trøndelag politidistrikt.

I natt rykket politiet ut til en kårbolig ved Leinum på Leinstrand, der tyver hadde endevendt boligen på jakt etter verdisaker. Her er det stjålet for store verdier, både smykker, klokker og bunadssølv har tyvene fått med seg.

Ber om tips

– Vi vet ikke ennå hva som er stjålet i boligen på Heimdal, da eieren ikke er hjemme. Men vi har vært på stedet og sikret spor. Vi ønsker tips fra folk som kan ha sett noe i området.

Politiet vil følge ekstra godt med i det kriminelle miljøet om verdifulle gjenstander fra tyveriene blir forsøkt omsatt.

– Vi drar med jevne mellomrom hjem til kjente kriminelle for å sjekke om de har verdisaker som kan være stjålet, sier Kimo. Han har også nettopp fått varsel om hærverk ved et solstudio i Ringvålveien på Heimdal. Ei stor rute er smadra.

Be naboer følge med

– Flere hendelser på kort tid i samme område, tror du det er en sammenheng?

– Vi kan ikke se noen direkte sammenheng. Men vi vet det er påske så folk som reiser bort må ta sine forholdsregler. Vi vil oppfordre folk til å gjøre avtaler med naboer når de drar bort, så noen følger med når hus blir stående tomme i påskeferien, sier operasjonsleder Ebbe Kimo.