Hopp til innhold

Hvem har laget det beste gresskaret? #nrkhalloween 🎃

Halloween har for enkelte blitt tid for utskjæring av gresskar med skumle motiver. «Trumpkins» med motiv av Donald Trump har blitt en hit. Del dine gresskarbilder med oss.

Laster innhold, vennligst vent..

  • Har du skåret ut gresskar til Halloween? Del bilder med oss lenger ned i artikkelen eller med emneknagg #nrkhalloween på Instagram.

– Lørdag kveld fikk jeg ei melding fra en mann på Oppdal. «Går det an å bestille et gresskar av Donald Trump?», var spørsmålet. Jeg kunne ikke si nei, sier Dalsegg til NRK.

Hun fant ingen skikkelig store gresskar på sin nærbutikk, men tok det største hun kunne få og plukket deretter ut et Trump-motiv. Så satte hun i gang.

Teknikken hennes er å delvis skjære bort skall, og delvis skrape det bort, med treskjæreutstyr.

Se flere bilder fra Trump-utskjæringen her:

Inga Dalsegg holder opp bildet av Donald Trump, som hun skjærer ut i gresskarform
Foto: Inga Dalsegg

– Trump den skumleste

Dalsegg er en rutinert gresskarskjærer. Det tar henne fra to til åtte timer å skjære ut et gresskar med motiv.

Hun har tidligere skåret ut gresskar av skumle typer som Freddy Krueger fra «A Nightmare on Elm Street»-filmene og Night King fra «Game of Thrones».

– Jeg har skåret ut mange rare og ekle karakterer i gresskarform, men Trump er uten tvil den skumleste. Hudfargen er også helt riktig, ler kunstneren.

Se hvordan Dalsegg jobber når hun skjærer ut gresskar i videoen:

Gresskarl-lykt med motiv av Freddy Kreuger

SE VIDEO: Her gir Inga Dalsegg deg en full innføring i hvordan du skal skjære gresskaret ditt til Halloween. Reportasje fra NRK Møre og Romsdal i 2013.

Ros fra USA

På nettet og i sosiale medier florerer det av bilder av Trump skåret ut som gresskar. Bare på Instagram er det flere tusen bilder av gresskar som skal forestille den karakteristiske statslederen. Dalsegg mener hennes «Trumpkin» står seg godt i konkurransen med de hun har sett.

– Jeg har en del slektninger i USA, og de brøt ut i full jubel da jeg sendte dem bildet av min «Trumpkin». Flere av dem har vidt forskjellige ulike politiske oppfatninger, men alle er imot Trump. De delte bildet umiddelbart, forteller hun.

  • Har du skåret ut gresskar til Halloween selv i år? Del bilder med oss med emneknagg #nrkhalloween eller ved å laste det opp her:
Laster innhold, vennligst vent..

SE FLERE TRUMPKINS FRA USA: