NRK Meny
Normal

Imam ba kvinnen trekke anmeldelse

Eks-samboeren til den tiltalte 29-åringen, forklarte i retten i dag at en imam i en moské i Trondheim ba henne om å trekke anmeldelsen mot tiltalte.

Frostating lagmannsrett
Foto: Elisabeth Skarrud

29-åringen som i Trondheim tingrett ble dømt til fem års fengsel for å ha forsøkt å ta livet av sin tidligere samboer med bil, erklærte seg ikke skyldig da ankesaken startet i Frostating lagmannsrett i dag.

– Imamen ba meg om å trekke anmeldelsen

Eks-samboeren til tiltalte skal i lengre tid ha følt seg truet av 29-åringen. En uke før påkjørselen anmeldte hun mannen for drapstrusler og fikk voldsalarm.

Ifølge kvinnen skal hun ved en annen anledning ha trukket tilbake anmeldelsen, fordi en imam som jobber i moskeen lovet å ordne skilsmissepapirer for henne. Hun spurte om imamen kunne forsikre om at tiltalte heretter ville la henne være i fred, men presten kunne ikke garantere dette.

Forsøkt drept

Det var 25. mai i år at eks-samboeren til tiltalte ble påkjørt da hun gikk på fortauet i Byåsveien i Trondheim. Ifølge tiltalen kjørte den 29 år gamle mannen opp på fortauet og traff sin eks-samboer slik at hun ble kastet opp i luften og landet på bilens panser.

Dømt for drapstrusler

Mannen ble i tingretten også dømt for drapstrusler og til å betale 175 000 kroner i erstatning. Han har anket over samtlige tre forhold, hele saken behandles på nytt i lagmannsretten fra i dag.

Det er satt av fem dager til rettsaken. Både tiltalte og fornærmede sitter i retten med hver sin tolk.

Påkjørsel Trondheim

Kvinnen ble påjkørt i mai.

Video fra Trøndelag

Om få uker er en ny film som dokumenterer 100 Rosenborg -år klar
Fjellklatreren Adam Ondras suksess i Hanshelleren har gitt Flatanger omtale langt utenfor Norges grenser.
Sverre Magnus Selbach fikk oppfylt fiskedrømmen da han fikk en 1,8 meter lang svartskate på kroken i Trondheimsfjorden.