Hopp til innhold

- Mente ikke å kjøre på kvinnen

29-åringen som er siktet for drapsforsøk i Trondheim avviser at han forsøkte å kjøre på sin tidligere samboer med bil.

Video nsps_upload_2009_5_26_10_55_38_1511.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

- Det var en situasjon der han forsøkte å få kontakt med henne. Han sier han glemte at han satt i bil. Han husker ikke så mye rundt det som skjedde, men sier han tok feil av gass og brems. Dette vil politiet finne ut mer om etter hvert som etterforskningen kommer videre, sier advokat Håkon Knutsen som forsvarer 29-åringen.

Fengslet i fire uker

Tirsdag ble mannen varetektsfengslet i fire uker siktet for drapsforsøk, tre drapstrusler og aktløs kjøring. Politiet mener mannen bør sitte i varetekt fordi det er fare for gjentakelse.

- Hvis han blir løslatt vil han gjenta forsøket på å ta livet av denne kvinnen, sier politiinspektør Tone Skålevik.

Forsvareren påkjærte kjennelsen om fengsling, han mener det ikke er fare for gjentakelse.

- To av punktene i siktelsen gjelder forhold som politiet selv har henlagt. Så har vi gårsdagens hendelse som vi må finne ut mer om. Det vil være et uforholdsmessig inngrep å holde ham fengslet så lenge som tingretten nå har fastsatt, sier advokat Håkon Knutsen.

- Påkjørt med vilje

Den 27 år gamle kvinnen ble påkjørt i Byåsveien i Trondheim mandag ettermiddag. Vitner har forklart til politiet at bilføreren kjørte på henne med vilje.

Les: - Kjørte på kvinnen med vilje

Kvinnen ble sendt til St. Olavs Hospital med lettere skader etter påkjørselen. Tirsdag lå kvinnen fortsatt på sykehus. 27-åringen fikk voldsalarm tidligere i mai.