Hopp til innhold

Hør tenorene hylle Eggen

Nordic Tenors fremførte låta “Hope In a Hanging Snore” til hovedpersonen i dag.

Video Hyllest til Eggen

- Humor og latter er undervurdert, sa Nils Arne Eggen etter å ha hørt låta som er basert på engelske utsagn fotballtreneren har uttalt på pressekonferanser.

– Sangen er en hymne til Nils Arne Eggen og en nesegrus hyllest til laget som hele Norge heier på i Champions League, sier Asmund Kaldestad i Nordic Tenors.

Bakgrunnen for sangen er tenorenes genuine fotballinteresse, kombinert med beundring for lagets sjefsideolog, Nils Arne Eggen.

– På samme måte som Eggen er en kultivert mann som kombinerer enorm kunnskap på sitt felt med folkelighet, sjelden humor og nærhet til publikum, ønsker tenorene å formidle opera på en uhøytidelig, personlig og humoristisk måte, sier Kaldestad.

Undervurdert

De to tenorene fremførte sangen på Lerkendal til Nils Arne Eggen i dag.

– Latter er veldig sterkt undervurdert. Ei Rosenborg-trening uten en skikkelig latter er bortkastet. Humøret er rett og slett den viktigste drivkraften vi har i prestasjonssammenheng, sa Eggen.

Norsk på engelsk

Tenorene hentet inspirasjon fra et vidt spekter av folkekjære melodier. Hymnen skjuler en mengde musikalske sitater fra flere kjente fotballsanger.

– Resultatet er en sang som både maner til kamp, hyller klubbens historie og varsler om seier. Låten gjør dessuten et stort og morsomt poeng av Eggens freidige omgang med det engelske språket, og i refrenget foreviges hans legendariske replikk “There’s always hope in a hanging snore”, sier Kaldestad.

– Å gjøre hverandre gode

Trekkspill, gitar, bass og et mannskor sørger for å gi låten et allsangpotensiale og trøndersk sound.

– Der Eggen opphever janteloven med sin hjertevarme og språklige kreativitet, ønsker vi å folkeliggjøre tenortradisjonen. Når alt kommer til alt har både Rosenborg og Nordic Tenors det samme målet: å gjøre hverandre gode. Å prise Eggen og RBK føltes derfor helt naturlig, sier Kaldestad.