Hopp til innhold

Gutt ble dratt inn i bil – politiet etterlyser kvinnelig vitne

En mindreårig gutt ble forsøkt tatt med i en stor lys kassebil på Heimdal i Trondheim torsdag. Gutten klarte å komme seg vekk fra stedet.

Heimdal

RUNDSPØRRING: Politiet har rundspørring i området på Heimdal i Trondheim der noen forsøkte å ta med et mindreårig barn i bil. Hendelsen skal ha skjedd i dette området ved Industrivegen.

Foto: Stein Lorentzen

– Han har blitt forsøkt kidnappet og dratt inn i en bil, sier politiadvokat Anne Haave i Trøndelag politidistrikt.

Hun forteller at gutten har vært i tilrettelagt avhør.

– Vi ønsker kontakt med ett kvinnelig vitne som skal ha kommet fornærmede til unnsetning, sier Anne Haave politiadvokat i Trøndelag politidistrikt.

Saken etterforskes etter straffelovens paragraf 254 som omhandler frihetsberøvelse, står det i ei pressemelding fra politiet fredag kveld.

– Det er foreløpig ingen mistenkte i saken og politiet ønsker fortsatt flere tips om eventuelle vitneobservasjoner og videopptak fra nærområdet, sier Haave.

Foreldrene ringte

Det var foreldrene som ringte til politiet.

Hendelsen skal ha skjedd mellom klokka 15.00 og 16.00 torsdag, et sted mellom Industriveien og Sivert Thonstads vei på Heimdal i Trondheim.

– Politiet etterforsker saken bredt, med høy prioritet, og foretar i dag en rundspørring i området, står det i pressemeldingen fra politiet.

Det er uvisst hvordan gjerningspersonene skal ha sett ut.

Alle tips er viktig

– Vi ønsker å vite om noen har sett noe mistenkelig i det aktuelle tidspunktet, sier Haave. Hun sier politiet ønsker flest mulige tips i saken. Også om noen har opptak med dashbordkamera fra det aktuelle tidsrommet. Det samles også inn videoovervåkning fra stedet. Politiet ønsker å finne ut hva som har skjedd.

– Foreløpig ønsker vi ikke å gå ut med alderen til barnet. Men vi etterlyser vitner til hendelsen. Hvis noen har opplysninger i saken ber vi dem ta kontakt med oss, sier Audun Hagen i politiet.

Politiet ber publikum som tror de kan sitte med opplysninger i saken, kontakte dem på telefon 73 48 94 00.

 Politihuset i Trondheim sentrum

ETTERLYSER VITNER: Politiet i Trøndelag etterlyser vitner etter at et barn ble forsøkt tatt med i en kassebil på Heimdal i Trondheim.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix