For flaut med erotikk-butikk på bygda

Som eneste butikk i sin sjanger i regionen hadde Hallgeir Sand håpet å utstyre sambygdingene med massasjeolje, sexy klær, parfyme og erotiske artikler. Men folk våget seg ikke inn for å handle.

Erotisk butikk

Å handle på den lokale erotikk-sjappa ble for sterk kost for sambygdingene til innehaver Hallgeir Sand. Nå har han flyttet butikken til byen.

Foto: Morten Andersen / NRK

Erotisk butikk

Massasjeolje, leketøy og sexy undertøy er flaut å kjøpe mindre steder.

Foto: Morten Andersen / NRK

Innehaveren åpnet 20.oktober i fjor butikken «Amors lille hjelper» på tettstedet Kvithylla i Rissa kommune i Sør-Trøndelag. Som flere i samme bransje på byda, må også Hallgeir Sand gi opp. Til tross for åpenbar interesse, var det nemlig få som dristet seg inn i den erotiske butikken.

Mer selfies enn salg

Hallgeir Sand

Hallgeir Sand, innehaver av den erotiske butikken som måtte flytte.

Foto: Hege Tøndel Jonli / NRK

– Det var mange som kom hit etter stengetid og tok bilder inn gjennom vinduene, men de våget ikke å komme inn. Folk la også om kjøreruten hjem fra jobb for å se. De kjørte sakte forbi og knipset bilder med mobilkameraet, forklarer Hallgeir Sand til NRK.

Han oppdaget også en gruppe med 12 kvinner som sto utenfor på kveldstid for å titte inn, men ingen av dem var villige til å komme for å handle.

Det var avisen Fosna Folket som først fortalte at Sand kaster inn håndkleet. Mesteparten av handelen foregår gjennom nettbutikken, men det dårlige besøket har medført at Hallgeir Sand nå flytter driften til Trondheim sentrum.

– Fosen har ikke kommet så langt som byen i denne bransjen. Det er en annen gruppering av mennesker som bor i by. Der er flere folk med i for eksempel fetisj- og bondagemiljø. Folk er litt mer frisinnet og åpen enn på bygda, sier Sand.

Bygde-sex

Leif Edward Ottesen Kennair

Professor Leif Edward Kennair mener bygdedyret ødelegger for de erotiske butikkene på mindre steder.

Foto: Nils Heldal / NTNU SVT

Butikksjefen får ikke full støtte fra professor i psykologi, Leif Edward Kennair.

– Konservative holdninger kan gjøre seg gjeldene i mindre forhold. Det betyr ikke at man ikke har et utsvevende sexliv på bygda, men at det heller skjer bak lukkede dører, sier han til NRK.

Erotisk butikk

Etter at butikken ble flyttet til Trondheim, har flere fra Fosen kommet for å handle, ifølge innehaveren.

Foto: Morten Andersen / NRK

Professoren peker på at de fleste av oss er redde for å bli avslørt når vi omgås folk vi kjenner og som kjenner til oss.

– På et sted der noen vet hvem bestefaren din var, blir det en annen sosial kontroll. Når man kjenner noen i mange generasjoner blir det langt vanskeligere å gå inn i den nøytrale og anonyme settingen som en intimvarehandel krever, sier Kennair til NRK.

Etter at Hallger Sand åpnet i Trondheim, har flere fosninger tatt turen til butikken.