NRK Meny
Normal

Fortsatt økning for Trønderbanen

Stadig flere reiser med NSB mellom Trondheim og Steinkjer.

Trafikken på strekningen økte med fire prosent fra 2005 til 2006, viser tall NSB la frem i ettermiddag. Mellom Trondheim og Røros økte tafikken med tolv prosent.

Lokaltogene i Trøndelag hadde en punktlighet på 93 prosent i fjor, og ifølge NSBs egne målinger har Trønderbanen landets mest fornøyde togkunder.

- Over tid har vi en veldig god punktlighet på togene våre. I tillegg går toget ofte slik at folk kan pendle til og fra jobb eller skole, sier Børge Nilsen, leder for NSBs lokaltog i Trøndelag.

Han sier de har ambisjoner om å vokse mer.

- Vi har fortsatt god plass i mange av togene våre, det er et godt stykke igjen til folk må stå, sier Børge Nilsen til NRK Trøndelag.

Raset ved Storlien, som rammet både vei og jernbane, førte til en nedgang i trafikken mellom Trondheim og Storlien i året som gikk.

Nedgang i nord

Tallene for strekningen mellom Trondheim og Bodø er ikke like lystig lesning for NSB, i fjor falt tallet på passasjerer med fem prosent. 155.000 passasjerer reiste på strekningen i 2006.

Ifølge pressemeldingen er trafikkutviklingen på Dovrebanen stabil. De siste tre månedene av fjoråret hadde NSB det man kaller en positiv trend på strekningen. I alt reiste 395.000 passasjerer mellom Trondheim og Oslo over Dovrefjell i fjor.

Flere tar tog

I alt hadde NSB 3,4 prosent flere passasjerer i fjor.

- Vi er fornøyde med at flere velger toget. Fremgangen ser ut til å fortsette inn i 2007, sier Rolf Roverud, visekonsernsjef i NSB.

 

Video fra Trøndelag

Lørdagens forestilling ved Kystens arv regnet nesten bort
Foto: Tom Modell Alte
Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
Promo folkemøte fra Kimen på Stjørdal