NRK Meny
Normal

Følg debattmøtet om Trøndelag fylke direkte

Stortings- og fylkespolitikere diskuterer sammenslåing av Nord- og Sør-Trøndelag på Stiklestad i kveld mellom klokka 19.00 og 20.30.

NRK Trøndelag, Adresseavisen og Trønder-Avisa har debattmøte på Stiklestad tirsdag 5. april fra kl 19 til 2030.

Disse tre vil lede deg gjennom debatten fra Stiklestad i kveld. Se den direkte her fra klokken 19.03.

Hvordan sørge for en god og forankret sammenslåing av trøndelagsfylkene? Hvordan inkludere folkeopinionen som er imot? Og hvilke nye oppgaver kan et sammenslått Trøndelag få?

Debattmøtet overføres direkte på NRK P1 og på nettsidene til NRK Trøndelag, Trønder-Avisa og Adresseavisen.

Det er åpent for publikum i storsalen på Stiklestad Nasjonale Kultursenter, og du kan også stille spørsmål om fylkessammenslåingen via emneknaggen #nyetrøndelag.

Tre uker til saken vedtas

27. og 28. april samles begge fylkestingene for å ta stilling til fylkessammenslåingen. Både fylkesrådsleder i Nord-Trøndelag Anne Marit Mevassvik (Ap) og fylkesordfører i Sør- Trøndelag Tore O. Sandvik (Ap) ønsker ett Trøndelag. Begge stiller på kveldens debattmøte.

Tidligere på tirsdag sa kommunalminister Jan Tore Sanner at han vil dele landet inn i ti regioner i stedet for dagens 19 fylker. Han sa også at det er trøndelagsfylkene som har kommet lengst og som kan bli slått sammen om kort tid.

Programledere på debattmøtet er Odd Rune Wolden fra NRK Trøndelag, Harry Tiller fra Adresseavisen og Erik Waatland fra Trønder-Avisa.

Folkemøte Adressa NRK og Trønder Avisa copy

Kommunalministeren er foreløpig ikke veldig konkret om hva de nye regionene skal ha ansvar for.