Hopp til innhold

– Veldig utfordrende på vegene nord i Trøndelag og på Fosen

Verdalselva har gått over sine bredder, og har ført til flom og stengt veg i Vuku sentrum. Mye regn og flom gjør at flere veger i Trøndelag er stengt lørdag.

Flom i Vuku

MYE VANN: Vannet stiger i Verdalselva, og det har ført til flom og oversvømmelser i Vuku sentrum lørdag formiddag.

Foto: Tariq Alisubh / NRK

– Det er veldig utfordrende på vegene nord i Trøndelag og på Fosen, hvor det regner veldig mye. Det er flere stengte veger på grunn av flomstore elver, og bilistene må være veldig oppmerksomme, ber trafikkoperatør Anita Berglund hos Statens vegvesen.

Geir Arne Rømo

VANN I KJELLEREN: Geir Arne Rømo i Vuku fikk kjelleren full av vann da Verdalselva gikk over sine bredder lørdag morgen.

Foto: Tariq Alisubh / NRK

Geir Arne Rømo bor i Vuku sentrum i Verdal, og våknet opp til fullt av vann på eiendommen sin. Han er lei av at Verdalselva fører til oversvømmelser i bygda. Ei bygd som flere ganger er rammet av flom.

– Jeg hadde håpet av NVE hadde gjort mer for å sikre elva mot flom. Dette er jo trøstesløst. Neste uke blir det kaldere igjen, og da fryser all gjørma som har kommet. I tillegg kommer det kanskje snø, og det blir ikke trivelig, sier han lørdag formiddag.

Flere stengte veger

Fylkesveg 720 i Indre Fosen er stengt mellom Verrabotn og Follafoss, og her er det omkjøring via Steinkjer og Inderøy. Fylkesveg 6838 i Indre Fosen er også stengt på grunn av flom.

Fylkesveg 715 i Åfjord er stengt ved Øverdalsbrua, og i Osen er fylkesvegen stengt ved Haugen. Når det gjelder fylkesveg 715 åpnes det klokka 15.30 for kolonnekjøring fra Einarsdalen til Gravdalen. Oppmøte ved innkjøringen til vindkraftanlegget, opplyser Statens vegvesen.

Stengt veg på Fosen

STENGT: Fylkesveg 715 er stengt i Åfjord på grunn av flom.

Foto: NRK-tipser

I Verdal er fylkesveg 6905 stengt ved Østnes bru. Her er det omkjøring om Verdal sentrum, og fylkesveg 72. Også fylkesveg 757 er stengt i Vuku, ved Holmen bru. I tillegg til fylkesveg 6900 ved Skjækerfossen som er stengt ved Slapgardsholmen, opplyser Statens vegvesen. Fylkesveg 72 i Verdal er også stengt ved Sogna. Omkjøring via E14 og Storlien.

Flom i Vuku

OVERSVØMMELSE: Området ved bensinstasjonen i Vuku i Verdal er helt oversvømmet av vanmassene lørdag morgen.

Foto: Tariq Alisubh / NRK

I Namsos er fylkesveg 7062 stengt ved Elvheim i Bangdalen på grunn av flom i elva Bogna.

Åstfjordbrua på fylkesveg 714 i Orkland kommune er i tillegg stengt på grunn av sterk vind.

Flom på Høylandet

FLOM I TRØNDELAG: Det regner mye i Trøndelag lørdag, og det har ført til flom flere steder. Som her på Høylandet, nord i fylket.

Foto: Stein Hauge

Metereologisk institutt har sendt ut oransje farevarsel for nedbør, som varer fram til lørdag ettermiddag.

– Det kan komme mellom 70 og 130 millimeter nedbør på 24 timer. Det regner mye, det er flomstore elver og vind, så bilistene bør ikke kjøre unødvendig. Folk bør også holde seg unna bekker og større vassdrag som fort kan vokse når det regner så mye, sier statsmeteorolog, Geir Ottar Fagerlid. Han ber trønderne rett og slett være forsiktige.

Oversvømmelse i Vuku

Tommy Haugan ved bensinstasjonen i Vuku kom til et oversvømt område i 05-tida.

– Jeg dro hit for å sjekke og nå stiger elva. Hele bensinstasjonen er omkranset av vann, og jeg har kjørt bort rundt 30 biler som stod her, sier Haugan til Adresseavisen.

Elva Skauga i Rissa, Indre Fosen

BREDDFULLT: Elva Skauga i Indre Fosen er breddfull av vann. I tillegg er mange jorder oversvømt flere steder i Skaugdalen.

Foto: Ingrid Lindgaard Stranden / nrk

I Namsos gikk det i natt et jordras ved Statland skole.

Raset er ca. 20 meter bredt, og har ødelagt ei høyspentlinje. Nord-Trøndelag E-verk har satt opp et aggregat for å gi strøm til de 19 husstandene som mistet strømmen.

Norges vassdrags- og energidirektorat vil vurdere rasområdet så snart det lysner.