NRK Meny

Fikk pris for boligtårn på Moholt

Prosjektet «Moholt 50 | 50» i Trondheim er kåret til årets trebyggeri i Norge i 2016. Prisen ble delt ut under Byggedagene onsdag.

Moholt fasader

Boligtårnene på Moholt får mye ros fra juryen som kåret prosjektet til det beste i hele 2016.

Foto: MDH
Espen Sandmo
Journalist

«Moholt 50 | 50» består av fem «boligtårn» og en barnehage som sammen danner en ny, liten bydel.

– Spennende perspektiver

– Byggene er basert på et industrialisert byggesystem i massivtre som gir mange spennende perspektiver for urbant trebyggeri i framtiden, mener juryen.

Utbyggingen på Moholt er Norges største byggeprosjekt i massivt tre, og et av de største treprosjektene generelt sett.

Juryen mener byggene på Moholt er et forbilde for andre, og det har bidratt til å alminneliggjøre massivtre som byggemateriale.

– God arkitektur

Utbyggerne fikk også ros for god arkitektur som har gitt et godt bomiljø og trivsel. Det er også lagt vekt på de store miljøgevinstene på grunn av materialvalg, energibesparende tiltak og sterke HMS-tall preger prosjektet.

Det er Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim som er utbygger på Moholt, og det er MDH Arkitekter AS som har vært hovedarkitekten bak.

Det er Treteknisk og TreFokus som i samarbeid med Byggeindustrien deler ut prisen til bygg med utstrakt bruk av tre.

Tre prosjekter ble nominert til prisen, og i tillegg til Moholt var det Romsdalsmuseet i Molde og Steibrua i Alvdal.

Årets trebyggeri 2016

Prisvinnere (fra venstre): Lars Erik Borge i Itre, Lisbeth Aspås i Sit, Sigbjørn Faanes i Veidekke, Bjørn Snekvik i Veidekke, Minna Riska i MDH Arkitekter, Dagfinn Sagen i MDH Arkitekter, Helge Lunder i MDH Arkitekter, Dag Andresen i Veidekke Entreprenør.

Foto: Knut Werner Alsen

Video fra Trøndelag


< (MUSIKK:Tittel: Find MeKomp.: Pete KelleherUtøver: Sigma + BirdyUtgitt: 2016Platem.: 3 Beat Productions 05037128223252Tid brukt: 0'21Arkinvnr.: NONRE653347HD0005Tittel: A summer romanceKomp.: Kåre GrøttumUtøver: Sigmund Groven + Tommy Reilly + Armon String QuartetAlbum: Music for two harmonicas (1976)Platem.: Polydor 2922 008Tid brukt: 0'15Arkivnr.: NONRO060783LP0104)
De siste årene har det blitt færre sjøfugler langs kysten. 
På Sklinna nord i Trøndelag leser forskerne økosystemet i skarvespy. Og kan makrellen kan være en nøkkel til å forstå det som skjer?
Kronprinsen meldte seg som frivillig i Starmus-show på Torvet i Trondheim.