NRK Meny
Normal

Festivalpenger i valgkampen

På tampen av valgkampen drysser det over 400.000 kroner fra regjeringa til Trøndersk Festivalnettverk.

Deep Purple på Steinkjerfestivalen
Foto: Hans H. Bjørstad

Kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) gir 412.000 kroner for å skape bedre samarbeid mellom festivalene i Trøndelags-regionen.

- De mange festivalene har samla seg ulike erfaringer. I et nettverk kan de lære å hente inspirasjon fra hverandre. Jeg har store forventninger til dette prosjektet, sier Kleppa i ei pressemelding fra departementet.

Steinkjerfestivalen har gått i bresjen for et tettere samarbeid mellom festivalene, og eier nå prosjektpengene fra departementet.

- Store muligheter for festivalene

Dette er ei svært gledelig melding. Vi følte oss ikke sikker på å få disse pengene, sier daglig leder Svein Bjørge til NRK Trøndelag.

Han understreker at dette er penger som vil komme alle typer festivaler til gode i Trøndelag, ikke bare musikkfestivalene.

Svein Bjørge

Svein Bjørge

Foto: Håvard Zeiner / NRK

- Vi har de mye samme utfordringene, og vi har mye å vinne på et tettere samarbeid hvor vi kan lære av hverandre.

Bjørge ser for seg at festivalene på sikt etter hvert kan gå sammen om å hente inn anbud og avtaler. Han mener at festivalene dermed vil få mulighet til å kutte mye i utgiftene sine.

- Dersom vi er flinke til å lære av hverandre, kan vi etter hvert bygge en kompetanse som kan bli et forbilde for andre områder i landet. Jeg er sikker på at dette vil føre til nyskapning og næringsutvikling innenfor festival- og kulturområdet i Trøndelag, sier Bjørge.