Hopp til innhold

Fant død person ved Kyrksæterøra

En død person ble funnet i Hemnefjorden nær Kyrksæterøra sentrum like før klokka 14.00 lørdag. Politiet etterforsker nå saken for fullt.

Død person funnet i Hemnefjorden i Trøndelag

Den døde personen ble funnet nesten ved Kyrksæterøra sentrum.

Foto: John M. Myhrhaug / Avisa Sør-Trøndelag / NTB scanpix

Den omkomne bærer preg av å ha ligget i sjøen en tid, skriver politiet. De jobber nå med å identifisere den avdøde, og kriseteam både på Kyrksæterøra og på Frøya har etablert beredskap. Også flyktningtjenesten i de to kommunene er i beredskap.

23-åring fra Eritrea

– Det var en privatperson som så personen noen få meter fra land i Hemnefjorden i 14-tida, og politiet ble varslet. Den omkomne bærer preg av å ha ligget i vannet ei stund, forteller operasjonsleder Lars Letnes hos politiet i Trøndelag.

Før jul forsvant en 23 år gammel mann fra Eritrea i det samme området, og det ble lett etter mannen i flere dager.

Leteaksjon i Bergselva i Hemne

Før jul ble det lett etter den savnede 23-åringen, blant annet i Bergselva i Hemne.

Foto: Jøte Toftaker / NRK

Han var bosatt i sentrum av Kyrksæterøra og ble sist sett der onsdag formiddag 20. desember i fjor. Mannen skulle besøke venner på Frøya, men dukket aldri opp. Siden da har politiet gjort flere omfattende søk og etterlyst vitner. Den aktive søkefasen ble avsluttet 29. desember.

– Ingen kriminalsak

– Vi kan ikke utelukke at det er den samme personen, men vi kan ikke si noe sikkert før den døde blir identifisert tidligst på mandag. Vi vet ikke om det er en mann eller kvinne som er funnet fordi personen har ligget i sjøen en stund, sier Lars Letnes.

– Foreløpig er det ikke noe som tyder på at vi står overfor en kriminalsak, understreker Letnes.

LES OGSÅ: Tror 23-åringen har omkommet

Kyrksæterøra