Hopp til innhold

Etterforsker barnedødsfall i Trøndelag

Politiet rykket fredag morgen ut til et dødsfall i Orkland kommune, der et spedbarn ble funnet dødt av foreldrene sine.

Politihuset Trondheim

Politiet har ingen mistenkte i saken.

Foto: Anne Heidi Røstad/NRK

Det er ingen mistanke om at noe straffbart har skjedd, ifølge politiet.

– Det er ingen som er mistenkt eller sikta i saken. Og det er heller ikke per nå noe mistenkelig rundt dødsfallet. Men vi kaller det mistenkelig fordi vi undersøker saken, sier etterforskingsleder Eivind Guldseth ved Trøndelag politidistrikt.

Politiet satte i gang en større etterforskning da de fikk melding om et barnedødsfall fredag morgen. Det var Adresseavisen som først omtalte saken.

Etterforskingslederen opplyser til NRK at barnet er to måneder gammelt og hjemmehørende i Orkdalsregionen. Barnet skal obduseres.

Pliktig til å undersøke

Det var foreldrene til barnet som kontaktet politiet klokka 0830 fredag morgen.

Guldseth sier at politiet er pliktige til å undersøke når barn under 18 år dør plutselig eller uventet og viser til rundskriv fra Riksadvokaten fra 2011.

Kriseteam bistår

Det psykososiale kriseteamet i den aktuelle kommunen ble oppringt av politiet litt etter klokka 09.30 fredag. De følger opp familien nå.

– Vi bistår familien ut ifra deres behov. Det kan være støtte og veiledning og å koble på annen familie og nettverk. Vi tar også kontakt mot arbeidsgiver og barnehage og skole hvis det er naturlig, sier lederen i det psykososiale kriseteamet i kommunen til NRK.