Hopp til innhold

Stod volley skriver historie

Volleyballjentene fra Stod er videre i europacupen etter at de slo det bosniske laget Jedinstvo 15 - 13 i Golden set.

Stod Volley videre i europacupen

Stod Volley gikk enda et skritt videre i europacupen. Her fra forrige runde.

Foto: Frank Almås / NRK

Det betyr at Stod er det første norske laget som noensinne er klar for fjerde runde i europacupen.

Stod tapte 0-3 på bortebane i Bosnia, dermed var det nok for dem å vinne 3–2 i går for å få «Golden set». Bortepoeng teller ikke i volleyball, og det spilles en tredje kamp umiddelbart hvor første lag til 15 poeng vinner sammenlagt.

Kreftsyke Paulina ledet laget

Trener Darek Marzalek gir en stor takk til sin kreftsyke og mest sentrale spiller, Paulina Szpak:

– Jeg er veldig glad, og gratulasjoner går til jentene, særlig Paulina. Vi vet at det er omstendigheter som gjør at dette kanskje er hennes siste kamp. Hun kjemper mot kreften, men ledet laget og er en fantastisk tøffing. Takk, Paulina og takk, hele laget! Jentene var fantastiske i dag.

Det sier trener for volleyballjentene i Stod, Darek Marzsalek.

Det hjalp altså ikke at de bosniske jentene oppførte seg som primadonnaer i forkant av kampen, og klagde på alt fra det forsinkede flyet til hotellet de ble tilbudt.

– Historisk og helt utrolig

– Det er en drøm som går i oppfyllelse! Jeg er så imponert over jentene. Først vinner vi 3-2 og så klarer vi jaggu å hale i land det siste også. Det er historisk, og for oss helt utrolig at dette skjer, sier sportslig leder i Stod volley, Svein Myhr.

– Aldri har noe norsk volleyballag vært i nærheten av dette. Nå skal vi spille åttendedelsfinale og har muligheter til å gå videre.

Svein Myhr sammenligner følelsen med da Rosenborg slo AC Milan og kom til kvartfinale i europacup i fotball.

Stod ble historiske allerede i forrige runde, da de kvalifiserte seg til europacupen etter en suveren seier på hjemmebane mot Vasas Obudas i november.

Men de historiske damene fra Stod fikk en dårlig start på 3. runde da de tapte 3–0 i sett for de bosniske jentene for ei knapp uke siden. Nå er skuffelsen der snudd til lutter glede.

– Har ikke budsjettert med avansement

– Vi tar en kamp av gangen, men nå skal vi til Buchuresti i slutten av januar, der er neste kamp. Vi er beredt til å slåss enda mer for å komme videre, sier han.

Myhr peker på at prestasjonene til Stod-jentene har to viktige konsekvenser:

– Vi er med og promoterer volleyball som publikumsidrett, samt at vi bygger videre på ideen med å la norske talenter spille sammen med internasjonale stjernespillere, sier han.

Nå må ledelsen i Stod volley sette seg ned med kalkulatoren og liste over mulige sponsorer.

– Vi har ikke budsjettert med avansement, så nå har vi en jobb å gjøre, sier Svein Myhr som slett ikke ser mørkt på den jobben.

Siste fra Trøndelag