Hopp til innhold

– Bosniske primadonnaer har inntatt bygda

I kveld møter Stod Volley bosniske Jedinstivo i returoppgjøret i europacupen, men det er ikke bare enkelt å få europeiske primadonnaer på besøk.

Stod Volley videre i europacupen

I november gikk Stod Volley overraskende videre til 3. runde i europacupen. I kveld møter de bosniske Jedinstivo BRCKO, og så langt har de bosniske damene har klaget på flyturen, maten, treningsforholdene og hotellet.

Foto: Frank Almås / NRK

Stod Volley

Ifølge lederen i Stod Volley blir ikke jentene påvirket av de bosniske primadonnaene.

Foto: Eivind Aabakken / NRK

Onsdag møter Stod Volley Elite det bosniske laget Jedinstivo BRCKO i sin returkamp i europacupen.

Stod ble historiske da de kvalifiserte seg til europacupen etter en suveren seier på hjemmebane mot Vasas Obudas i november.

Men de historiske damene fra Stod fikk en dårlig start på 3. runde da de tapte 3–0 i sett for de bosniske jentene for ei knapp uke siden.

Nå har de bosniske jentene inntatt bygda i Nord-Trøndelag, men ifølge hjemmelagets Facebook-sider skal gjestene være svært lite fornøyd med oppholdet hittil.

– Det er en gjeng med primadonnaer som har inntatt bygda, sier leder i Stod Volley, Per-Ivar Finstad til NRK.no.

– Ingenting er bra nok

Da Jedinstivo ankom Steinkjer ville de først ikke bo på det hotellet som var ordnet for dem. Standarden skal ha vært for dårlig for de bosniske jentene. Heller ikke hjemmelagets hall skal ha vært bra nok, og de bosniske jentene nektet å trene fordi arenaen var for liten.

– Alt er feil. Det hele starta med at flyet deres ble forsinka fra København, jeg tror de mener at også det var vår feil. Det er jo litt morsomt at de tror vi har makt over været, men slik er det altså ikke, sier Finstad.

Det er han som har skrevet innlegget på lagets Facebook-side.

– Jeg gjorde det litt for å være morsom, men også fordi denne oppførselen er ganske frustrerende. De spiller et spill både på og utenfor banen, og dette er ikke vi i Stod vant med.

(Saken fortsetter under video)

Onsdag kveld møter Stod Volley de ungarske mesterne Vasas Obudas i returoppgjøret i Steinkjerhallen.

VIDEO: Stod Volley spiller europacupkamp i Steinkjer i november.

– Steintøft

Nå håper han dette innlegget kan være med på å samle publikum før kveldens kamp.

– Vi trenger masse støtte, for dette blir steintøft. Men vi har tro på at vi kan slå tilbake. Vi har et sterkere lag i dag enn det som reiste til Bosnia, sier han.

Men det var ikke bare hotellet, flyturen og hallen som ikke levde opp til kravene fra de bosniske spillerne. Heller ikke maten var bra nok.

Nektet å smake på maten

To lokale damer fra Stod hadde stått på hele dagen for å mette gjestene, hvor elgskav, rømmesaus og grønnsaker stod på menyen.

– Dette er mat vi presenterer for alle lag som kommer hit, men denne gangen falt det ikke helt i smak. Lederen for klubben marsjerte inn på kjøkkenet for å inspisere maten, og avgjorde før han hadde smakt den, at dette ikke var noe hans spillere skulle spise, sier Finstad.

Jentene i Stod har fått beskjed om å bruke dette oppstyret til noe positivt.

– Etter dette så hadde det vært ekstra gøy å slå dem, men da trenger vi hjelp fra et gira publikum.

Bosnisk trener: – Vi er ikke fornøyde

Den bosniske treneren innrømmer overfor NRK at spillerne ikke har vært spesielt fornøyd med oppholdet.

– Det var en del klager i starten. Da Stod var i Bosnia for å spille ble de innlosjert på et 4-stjerners hotell. Vi føler ikke at vi har fått den samme behandlinga i retur, sier den bosniske treneren.

Bosniske jenter i trening

Her er de bosniske jentene i oppvarming i Steinkjerhallen onsdag formiddag.

Foto: Arne Fenstad/NRK