Hopp til innhold
Takplater har blåst av tak i Namsos
Foto: Kjartan Trana / NRK

Ekstremværet «Cora»

Oppsummert

Ekstremværet rykker inn over Midt-Norge med svært kraftig vind i Møre og Romsdal, Trøndelag og Helgeland søndag. På kysten kan det bli kortvarig orkan. «Cora» merkes flere steder nå. Flere fjelloverganger er stengt og fergesamband innstilt.

 • 600 strømløse på Helgeland

  Antallet strømløse kunder hos Helgeland kraft var klokken 17:00 nede i 600 abonnenter. Tallet var oppe i over 5200 tidligere i dag, da ekstremværet «Cora» herjet som verst.

 • Ekstremværet Cora er over

  Ekstremværet Cora er over, men det blåser fortsatt sterk kuling til liten storm langs kysten. Sent søndag ettermiddag melder Meteorologisk institutt at ekstremværet Cora er svekket og ligger over Sverige.

 • Fraråder all ferdsel i Mosjøen

  Politiet skriver på Twitter at de fleste veiene i Mosjøen er snødd igjen, og at kommunen kun kan brøyte med traktor, fordi det ikke er forsvarlig å brøyte med brøytebil. De fraråder all ferdsel i området inntil videre.

  Laster Twitter-innhold
 • Fraråder all ferdsel i Mosjøen

  Politiet skriver på Twitter at de fleste vegene i Mosjøen er snødd igjen, og at kommunen kun kan brøyte med traktor, fordi det ikke er forsvarlig å brøyte med brøytebil. De fraråder all ferdsel i området inntil videre

 • 5200 uten strøm på Helgeland

  Helgeland kraft skriver på sine nettsider at det nå er litt over 5200 kunder som er strømløse. Det meldes om svært kraftig vind på ytre strøk og den siste halvtimen har vi fått flere høyspentfeil og lavspentfeil.

Krana har velta over en av bilene som sto parkert ved siden av den. Ingen ble skadd i kranvelten.

45 meter høy kran velta i stormen

Det blåser kraftig flere steder i Midt-Norge søndag formiddag. Det fører til store problemer i vann og på land.

Tak blåste av bolig i Namsos

Takplatene måtte gi tapt på Prærien.
Se uværet på Brekstad.
Ekstremværet "Cora" har dundret løs på Midt-Norge i dag. Her kan du se henne ras over Atlanterhavsveien.