NRK Meny
Normal

Eggen vil fortsette karrieren

Rosenborg -trener Nils Arne Eggen har lyst til å forlenge trenerkarrieren en god stund.

Nils Arne Eggen

Nils Arne Eggen vil gjerne fortsette som fotballtrener.

Foto: Geir Otto Johansen / Scanpix

Men alt er satt på vent på grunn av kona Karin.

Alvorlig sykdom

– Hun har en alvorlig sykdom, men har gode prognoser til å bli frisk, sier Nils Arne Eggen til Adresseavisen .

Ut over det har han ikke lyst til å si noe om situasjonen. – Det er et vanskelig spørsmål å svare på i lys av den helt spesielle familiesituasjonen som har oppstått. Hvordan kona mi har det vil prege mitt valg.

– Det får vi ta når hun blir frisk og eventuelt sier seg enig. Men jeg føler jo at jeg har mye å gi. Jeg er blitt mer og mer sprek i videste forstand i perioden jeg har bak meg som RBK-trener nå, og har fått lyst til å fortsette.

Har fått tilbud

Eggen sier at han har mottatt trenertilbud, men ikke spesielt i den siste tiden.

Nils Arne Eggens kontrakt med Rosenborg løper fram til 1. januar. Et fortsatt engasjement i Rosenborg kan være aktuelt uavhengig av familiesituasjonen.

– Det er ingen i klubben som har spurt meg om et videre engasjement, uten at det er noe negativt, sier Eggen til avisa.

Sykdom - ingen betydning

Eggen avviser at konas sykdom har noen betydning for jobben som Rosenborg-trener. – Skal man være hovedtrener for et lag, må man lære seg å kanalisere bort sine private problemer, sier han. Treneren mener han tapper seg selv for krefter rent psykisk hvis han ikke klarer balansegangen mellom jobb og privatliv.

(saken fortsetter under bildet)

Rosenborg - Real Madrid 2-0.

Nils Arne Eggen på gullstol etter at Real Madrid ble slått 2-0 i 1997.

Foto: Geir Otto Johansen / Scanpix

Han er ellers strålende fornøyd med jobben som Rosenborg-trener det siste halve året.

– Kjempeflott. Jeg merker jo at spillerne er helprofesjonelle og vant til at alt legges til rette for dem på alle måter. Jeg tror kanskje vi må evaluere om det er lurt med hensyn til unge spillere i fremtiden. Så vil jeg også si at tross et hardt kampprogram, har de vært veldig flinke til å ta ut nok til å vinne kampene, fortsetter han.

– Må lære norsk

Treneren er også opptatt av at de utenlandske spillerne skal lære seg norsk. – De burde i alle fall kunne snakke engelsk. Kommunikajsonen er viktig, og språkproblemene gjør jobben vanskeligere, uten at jeg vil si det er noe stort problem i Rosenborg.

Han mener fortsatt klubben i hans hjerte kan nå målet om å bli blant de 30 beste lagene i Europa.

– Det viktigste er å få en felles norsk forståelse for at unge gode spillere som skal bli landslagsspillere, bør få internasjonal erfaring på de norske klubblagene som spiller i Europa.

– Ingen kompromisser

Eggen avviser at han har vært nødt til å inngå en masse kompromisser siden han overtok Rosenborg etter Erik Hamrén i vårsesongen.

– Den eneste forskjellen er at vi flytter folk raskere frem foran ballen enn før. Vi gir spillet mer offensive bevegelser og mer struktur i angrep. Konsekvensen har vært at vi har sluppet inn noen flere mål, men vi har scoret enda flere, sier Eggen til Adresseavisen.

– Like god som de beste

69-åringen nærmer seg slutten på sin lange trenerkarriere i Rosenborg. Han mener det viktigste som blir stående igjen etter han, er at Rosenborg kan bli like gode som alle andre europeiske lag.

– Men klasseskillet i fotballen har økt etter at jeg sist var trener i 2002, men det er ikke mer enn ti klubber som kan kapre de beste til enhver tid. Og de stjeler jo fra hverandre, avslutter han intervjuet.

Video fra Trøndelag

Som på Armfeldts tid: I tidsriktige vadmelsuniformer gikk Holtaalske Skieløber Compagnie de to milene over Bukkhammaren, - på treski og med en stav.
Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.