NRK Meny
Normal

Dugnad for husløse studenter

Boligdirektør ved Studentsamskipnaden i Trondheim, Terje Bostad, håper folk i byen vil åpne dørene for husløse studenter i høst. Han frykter det kan bli problemer.

Trangt om saligheten

I fjor måtte trondheimsstudenter starte studiene på sovesaler.

Foto: Erland Knudsen / NRK

– Jeg vil oppfordre alle som har ledige rom til å ta imot studenter for kortidsutleie. Vi skal legge til rette og bistå for at det skal være lett, sier Bostad.

Ikke krise

Med tanke på de store problemene i fjor, forsikrer Bolstad at han ikke regner med slike tilstander, men problemfri blir høsten neppe. Håpet er å unngå å losjere studenter på sovesaler som i fjor.

– Vi varsler ingen ny boligkrise nå. Vi har et veldig nært samarbeid med utdanningsinstitusjonene om antallet studenter som kommer i høst, sier han.

Amund Aarvelta, leder for studenttinget på NTNU, håper i likhet med Bostad på engasjement blant Trondheims innbyggere.

– I fjor var det en fin dugnadsinnsats og jeg håper det fortsetter for det er ingen tvil om at det blir et nåløye å få alle studentene inn i en bolig i år også, sier han.

Studentboliger forsinket

Nye Berg studentby skulle i utgangspunktet stå ferdig i juli, men på grunn av byggestreiken i sommer, vil noen av hyblene ikke stå ferdig til skolestart.

Velferdstinget i Trondheim har tidligere utalt at de er svært kritiske til at Trondheim kun får en tiendedel av studentboligene som skal bygges i Norge.

– Dette vil gå utover alle studentene, for prisene vil bare stige og stige. Jeg er bekymret for fremtiden til nye studenter, som vil komme til et veldig presset boligmarked, sa leder i Velferdstinget, Thea Indahl Mæhlum, til NRK Trøndelag i februar.

Også ellers i landet har det vært og er problemer med studenthybler.

Video fra Trøndelag

Som på Armfeldts tid: I tidsriktige vadmelsuniformer gikk Holtaalske Skieløber Compagnie de to milene over Bukkhammaren, - på treski og med en stav.
Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.