Hopp til innhold

Camp Canada

I dag tok vi farvel med Basecamp i Plasa di Mulas og ankom for ikke lenge siden Camp Canada (5000 moh).

Kalle, Sigrid, Astrid, Alex,Martin, Joakim, Jo Vegard, Tore og Gaute
Foto: Ekspedisjon Høydemedisin

Noen hadde flyttet på bagasjen vår som vi fikk fraktet opp i går kveld, noe som gjorde at vi måtte finne nye plasser å slå oss ned på på campen.

Når jeg gikk oppover til Canada fra Basecamp i går (akklimatiseringsturen som vi må ha før vi slår oss ned høyere oppe) brukte jeg 1 time og 55 min, og hadde da en snittpuls på 137. Når jeg gikk oppover idag brukte jeg 2 timer og 55 minutter, og hadde en snittpuls på 128. Turen gikk noe senere og var tyngre pågrunn av at vi idag hadde mye tyngre sekker med oss i dag.

Været er forsatt veldig fint, men ser at det ligger et skylag med nedbør over Chile i vest. Vil selvfølgelig fortsatt ha finværet, men om det skal komme nedbør, er det best at det kommer nå slik at vi slipper å få det de siste dagene når vi nærmer oss toppen!

Alle er nå samlet på Canada, bortsett fra 3 stk som er igjen nede på Bascamp og venter på å få låne aggregat siden vårt er ødelagt ( vi mistenker høydesyken..... ) Det lånte aggregatet må bæres ned til Basecamp i morgen etter at vi har gjort forsøkene. Har også en del annet forskningsutstyr som må bæres opp.

Blant annet nitrogentank som holder alle prøvene på en temperatur ned til 180 minusgrader.

I kveld skal vi spille Svarte-Per og gris igjen. I går fikk Are smurt svart kaffegryte-sot på nesen sin : Årets første Svarte-Per!

Jens ble årets første gris, og måtte gå gjennom basecampen å si "Nøff,nøff".

Alle sammen her er i tipp topp form og har det veldig fint. Vi trives godt og gleder oss alle til toppstøtet om en liten uke!

02.01/Kristian David Smogeli (fortalt til Kristina Ryan)