Hopp til innhold

BMW-eier våknet av tyvene

Bileieren i Trondheim valgte å sove i bilen, i frykt for at banden skulle slå til.

– Mannen våknet av at to personer var i ferd med å bryte seg inn i bilen. Da tyvene registrerte at det satt noen der løp de av gårde, sier operasjonsleder Trond Volden, i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Politiet fikk meldingen om hendelsen på Ranheim kl. 02.20 natt til fredag, og var raskt til stede med patrulje og sporhund.

– Vi fulgte sporene, men de har åpenbart hoppet inn i en bil etter hvert, så vi fikk ikke tatt de i natt heller, sier Volden.

Nytt innbrudd

Tyvene rakk ikke å ødelegge BMW-en til mannen, men like etter klokken 07.00 fredag morgen, fikk politiet melding om et nytt innbrudd like i nærheten.

– Det var to forsøk i natt, og de lyktes med det ene, sier Volden.

Første øyenvitne

Mannen som sov i bilen har forklart til politiet at han så to menn med mørke klær. Politiet vil jobbe med videre etterforskning utover dagen.

– Vi satser på å få fanget tyvene så fort som mulig. Vi var svært nære i natt, men lyktes dessverre ikke, sier Volden.

Vokser i omfang

BMW-saken i Norge fortsetter å vokse i omfang, etter at det har kommet flere meldinger om innbrudd de siste ukene.

I tillegg til nattens hendelser i Trondheim, er mins ti nyere BMW-er i byen blitt utsatt for innbrudd og tyveri siden fredag.

Politiet mistenker at to "BMW-bander" herjer i Norge om dagen. Siden juli er det registrert over 200 innbrudd i biler. 115 av dem på Østlandet, 51 utenfor Ring 3 i Oslo. I tillegg har det vært flere innbrudd i Agder, Telemark, Vestfold, Bergen og Drammen,

Tyvene stjeler blant annet rattene i bilene og framgangsmåten er alltid den samme. Ifølge Adresseavisen er det nå 15 000 BMW-ratt til salg på Ebay.

Hittil er ingen pågrepet for slike innbrudd i Norge, men svensk politi har pågrepet personer som man vet har vært i Norge.