Hopp til innhold

Bertil har betalt 180.000 i bompenger

De siste 14 årene har bilistene bidratt med 1,2 milliarder kroner i bompenger på E39. Bertil Sletta er en av dem som har betalt en stor sum, og nå håper han å få en del av veien oppkalt etter seg.

Bertil Sletta har brult 180.000 kroner på bompenger

Bertil Sletta har betalt mye for å komme seg til og fra jobb de siste årene. Fra og med i dag blir reiseveien gratis.

Bertil Sletta har betalt ca. 180.000 kroner i bompenger på E39 mellom Øysand og Thamshamn siden 2002, og har nå sendt en søknad til Skanska om å få en del av veien oppkalt etter seg.

– Helst Sletta-sletta, inspirert av Hjørdis-sletta attme Slettaskogen, skriver han i en Facebook-status.

Festens dag

Klokken 12 i dag skrudde samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen av strømmen på bommene som i løpet av de siste 14 årene har dratt inn 1,2 milliarder kroner i bompenger. Bertil Sletta har dermed betalt sin siste slant i bompenger på vei til jobb i dag, for på veien hjem har det blitt gratis.

– Det her er jo en festens dag. Endelig kan vi kjøre til jobb uten å se at det blinker grønt i en boks, og det føles helt herlig, fortsetter han.

Bomstasjon Øysand

Dette blinkende grønne lyset slipper bilistene på E39 å se fra og med klokken 12 i formiddag.

Foto: Morten Andersen/NRK

Har finansiert to meter av veien

Sletta bor i Buvika, og har kjørt strekningen til og fra jobb i mange år, i tillegg til at den har blitt flittig brukt i private sammenhenger. Bertil Sletta jobber som regnskapsfører, og han har derfor regnet litt på hvor mye av veien han har finansiert.

– Med rask regning har jeg kommet frem til at det er ca. to meter som jeg mener burde oppkalles etter meg, sier han.

Burde kalles Skanska-sletta

Geir Linge

Geir Linge, kommunikasjonssjef i Skansa, mener veien heller burde kalles Skanska-slett.

Foto: Presse / Skansa

Geir Linge er kommunikasjonssjef i Skanska, og han kan fortelle at avgjørelsen om navngiving og skilting er utenfor deres myndighet.

– Vi setter opp de skiltene vi får beskjed om, men hva som skal settes opp er ikke opp til oss å bestemme. Vi kommer nok heller ikke til å sende en søknad på vegne av personen, forklarer Linge.

Han forteller at de heller ønsker å konkurrere med Sletta om navngiving av strekningen, da Skanska selv har betalt langt over 180.000 kroner i bompenger i perioden de bygde nyveien.

– Sånn sett burde den heller kalles Skanska-sletta, sier han.

Samferdselsministeren stengte E39 bom

Glede i Orkanger da det ble slutt på bomavgift Øysand-Thamshavn klokka 12.

Ketil Solvik-Olsen er godt fornøyd med at bommene kan stenges. Her overrekker han blomster til lastebilsjåfør Roald Tangvik som har kjørt strekningen ca. 30 ganger daglig i mange år.