Hopp til innhold

Benkeforslag: Foreslår Tore Strømøy som ny styreleder i RBK

På årsmøtet torsdag vil tidligere RBK-spiller Erling Næss foreslå at Tore Strømøy blir ny styreleder.

Tore Strømøy er klar med ny sesong av 'Tore på sporet'

ØNSKER Å BLI STYRELEDER: Tore Strømøy bekrefter at han takker ja dersom han velges til styreleder i Rosenborg.

Foto: Titt Melhuus

Tore Strømøy sier han stiller om han velges til ny styreleder i Rosenborg, skriver Adresseavisen.

– Det ultimate ville ha vært å lede en klubb som Rosenborg, sier Strømøy til NRK.

Dermed blir det kamp mellom tre kandidater om hvem som skal bli styreleder i Rosenborg.

– Det er to veldig gode kandidater som sikkert vil gjøre en god jobb. Jeg tror ikke jeg vinner, men det er artig å stille når noen spør, sier Tore Strømøy til NRK.

Nå dagen før årsmøtet er det likevel tvil om Strømøy er valgbar, fordi han ikke har vært medlem i klubben de siste 30 dagene.

Erling Næss

KOMMER MED BENKEFORSLAG: Tidligere Rosenborgspiller, Erling Næss, lanserer Tore Strømøy som ny styreleder i RBK dagen før årsmøtet.

Foto: NRK

Vil ha styreleder som begeistrer

– Jeg har tenkt på dette i en måned. Vi må ha inn en type som samler og begeistrer. Jeg har brukt Marvin Wiseth som eksempel. En type som kan håndtere media og som samtidig kan noe om ledelse og toppidrett, sier Næss til Adresseavisen.

Strømøy er i dag programleder i NRK, og er i mars ute med en ny runde «Tore på sporet».

– Selvfølgelig stiller jeg om jeg blir foreslått fra benken. Jeg er en idrettsmann. Og jeg regner med at de to andre også synes det er artig. Det er jo artigere å vinne et løp med mange deltagere, sier den tidligere kappgjengeren til Adresseavisen.

Tore Strømøy var i mange år på landslaget i kappgang. Han har vært med i styret i Sør-Trøndelag idrettskrets og har vært styreleder i håndballklubben Byåsen i fire år. Han har også bakgrunn som sportsjournalist både i Adresseavisen og NRK.

Tore Strømøy

TVIL OM STRØMØY KAN VELGES: Tore Strømøy sier at årsmøtet får ta stilling til om han er valgbar. Han har vært medlem i RBK i 20 år, men ikke de 30 siste dagene. Han meldte seg inn i klubben i dag. Her i radiostudio med programleder Elisabeth Skarrud onsdag.

Foto: NRK

Usikkert om Strømøy er valgbar

Tidligere leder i valgkomiteen, Stig Arne Westerhus, sier til avisa Nidaros at Tore Strømøy ikke er valgbar på årsmøtet til Rosenborg torsdag.

– Hvis en person skal bli styreleder i en klubb er han nødt til å ha vært medlem i minimum 30 dager, sier Westerhus til avisa.

Tore Strømøy sier til NRK at han meldte seg inn i klubben i dag.

– Reglene kan jeg ingen ting om. Mulig at årsmøte selv kan bestemme det. Eller at det holder at jeg har vært medlem i 20 år før det. Er man ikke valgbar så er man ikke valgbar. Da har man to gode kandidater å velge mellom, sier Strømøy til NRK.

Ståle Gjersvold, konsernsjef i TrønderEnergi

INNSTILT AV VALGKOMITEEN: Ståle Gjersvold er konsernsjef i Trønderenergi, og ønsket av valgkomiteen som ny styreleder.

Foto: Morten Andersen / NRK

Kamp på årsmøtet

Valgkomiteen har innstilt på Ståle Gjersvold som ny styreleder i Rosenborg. Han er konsernsjef i Trønderenergi – som er sponsor for Rosenborg.

Også dagens styreleder, Ivar Koteng, har bekreftet at han tar opp kampen og ønsker å fortsette.

Koteng har til tider vært en omstridt styreleder. Det toppa seg da trenerteamet Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun ble sparka og saken endte i retten i januar i fjor.

Valget av ny styreleder i RBK skal skje på årsmøtet 13. februar.

Ivar Koteng styreleder Rosenborg pressekonferanse

VIL FORTSETTE: Ivar Koteng har fått mange tilbakemeldinger fra folk som ønsker at han fortsetter som styreleder. Han ønsker å bli gjenvalgt som styreleder.

Foto: Sunniva M. Danielsen / NRK