NRK Meny
Normal

APOEL: – Vår video viser RBK-benken si «fuck off» mer enn ti ganger

Kypriotenes pressesjef slår tilbake mot påstandene om drapstrusler og mener RBK-treneren ikke klarer å tape med ære.

Apoel Rosenborg

APOELs pressesjef Nektarios Petevinos mener at RBK-trener Kåre Ingebrigtsen er en dårlig taper.

Foto: Savvides, Sakis / NTB scanpix

Rosenborg tapte med tre mål på overtid da de spilte mesterligakvalifisering mot kypriotiske APOEL tirsdag, men ettertid har noe helt annet enn tapet fått oppmerksomhet i mediene.

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen hevder blant annet å ha fått drapstrusler fra APOEL-benken, mens daglig leder Tove Moe Dyrhaug og sportslig leder Stig Inge Bjørnebye fikk kastet flasker etter seg.

– De truet oss på livet og sa de visste hvor vi bodde og skulle ta oss. Man kan forstå når det kommer fra tribunen, men når folk fra den andre trenerbenken begynner å si slike ting, da begynner man å lure, sa Ingebrigtsen, til NRK.no.

Nå slår APOELs pressesjef Nektarois Petevinos tilbake mot påstandene og skriver følgende i en e-post til NRK:

– Med all respekt, vi har bedre ting å gjøre enn å kaste bort tida på beskyldningene fra en trener som ikke klarer å tape med ære, skriver Petevinos.

Har aldri blitt anklaget for noe

Petevinos skriver videre at APOEL FC har vært i gruppespill i Europacupene seks ganger på åtte år, uten å ha mottatt så mye som én klage.

– Vi har spilt mot Real Madrid, Atlético Madrid, Chelsea, Porto, Schalke, Barcelona, PSG, Ajax, Bayern München, Hertha Berlin, etc. etc. etc. Ingen har anklaget oss for noen ting, skriver Petevinos.

Pressesjefen mener at nok er nok og lurer på hvorfor RBK-trener Ingebrigtsen tar saken til media i stedet for å sende en offisiell rapport til UEFA. Han hevder også at de sitter på en video av RBK-benken fra kampen.

– Hvorfor har ikke RBK-treneren sendt en offisiell klage til UEFA? Vi har både delegatrapporten, dommerrapporten og video hvor RBK-benken sier «fuck off» over ti ganger i løpet av kampen. Vi gjør ingenting med det. Vi ler bare av det vi leser, avslutter Petevinos e-posten sin med.

Stig Inge Bjørnebye

– Vi er ikke interessert i å lage noe mer styr rundt dette nå, sier sportslig leder i Rosenborg Stig Inge Bjørnebye.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– UEFA får rutinemessig alle rapporter

Rosenborg har rapportert om hendelsene, og sportslig leder i klubben, Stig Inge Bjørnebye forteller at saken nå formelt ligger hos UEFA.

– I kampens hete ble det kastet beskyldninger, og det ble spekulert og konkludert med en hel del. Det ble kaotisk der, og da og vi rakk ikke å ta ting internt først. UEFA får rutinemessig alle rapporter fra delegater og klubber etc. Vi bruker ikke energi på dette nå i det hele tatt. Vi ser fremover og har fokus på Lillestrøm-kampen nå, sier sportslig leder i Rosenborg Stig Inge Bjørnebye til NRK.