Hevder APOEL kom med drapstrusler

Rosenborgtrener Kåre Ingebrigtsen hevder han fikk drapstrusler fra de som satt på APOEL-benken under gårsdagens mesterligakvalifisering på Kypros.

Kåre Ingebrigtsen

Kåre Ingebrigtsen forteller at oppførselen fra APOEL-benken var langt fra sympatisk.

Foto: Blom, Christian / NTB scanpix

Det kokte over da Rosenborg tapte 3-0 mot APOEL på overtid i gårsdagens mesterligakvalifiseringskamp på Kypros. Fra motstanderens trenerbenk gikk det over stokk og stein, og det skal ha kommet drapstrusler i retning Rosenborgleiren. Det var viasport.no som først omtalte saken.

– De truet oss på livet, og sa de visste hvor vi bodde og skulle ta oss. Man kan forstå når det kommer fra tribunen, men når folk fra den andre trenerbenken begynner å si slike ting, da begynner man å lure, sier Ingebrigtsen, til NRK.no

Christian Gytkjær, Apoel - RBK

Rosenborgs Christian Gytkjær mot Apoels Carlao under UEFA Champions League kvalifiseringskampen i fotball mellom Apoel Nicosia og Rosenborg på GSP Stadium i Nicosia, Kypros.

Foto: SAKIS SAVVIDES / NTB scanpix

APOEL ler av uttalelsene

Daglig leder i Rosenborg, Tove Moe Dyrhaug sier at Rosenborg kommer til å se på saken.

Vi må sette oss ned og se hva vi gjør med dette, sier Tove Moe Dyrhaug fra flyplassen i Larnaca.

Nektarois Petevinos, pressesjef i APOEL, bryter ut i høylytt latter når han blir fortalt om Ingebrigtsens uttalelser.

– Det er det morsomste jeg har hørt, sier Petevinos til VG.

Dårlig sikkerhet

Tove Moe Dyrhaug

Tove Moe Dyrhaug sier de skal sette seg ned og se på saken.

Foto: RBK.no

Dyrhaug mener at også sikkerheten var for dårlig under oppgjøret, og at egne supportere synes situasjonen var ubehagelig.

– Det var ikke bare mot benken, og vi stiller oss litt undrende til sikkerheten. Det var ubehagelig, og det var flere av supporterne våre som ikke følte seg trygge, sier hun.

Da Kåre Ingebrigtsen skulle intervjues av Viasat 4 etter kampen opplevde han at det haglet med gjenstander fra tribunene.

– Jeg sto og ventet på dere i fem minutter der, men da hadde jeg fått så mange ting kastet etter meg at det tok jeg ikke sjansen på. Da tenkte jeg at det var best at jeg går inn, sier Ingebrigtsen til nettstedet Viasport.no.

Ikke rapportert

Rosenborgtreneren har så langt ikke foretatt seg noe etter drapstruslene i går.

– Vi har ikke gjort noe mer med det. Vi ble litt sjokkert selv, og så vet vi at det sies mye rart i de 90 minuttene kampen pågår. Men benken tok det litt til nye høyder, sier Ingebrigtsen til Viasport.no.

Kåre Ingebrigtsen

Kåre Ingebrigtsen på flyplassen på Kypros før hjemreisen.

Foto: Petter Moen Nilsen / NRK