Hetsen fra APOEL kan få store konsekvenser

... hvis UEFA velger å åpne disiplinærsak.

RBK-keeper mottok rasistiske rop fra tribunen

RBK-keeper Adam Larsen Kwarasey var utsatt for rasistiske rop under kampen på Kypros, mener daglig leder Tove Moe Dyrhaug.

Foto: SAKIS SAVVIDES / NTB scanpix

Rosenborg tapte med tre mål på overtid da de spilte mesterligakvalifisering mot kypriotiske APOEL tirsdag, men i ettertid har noe helt annet enn det fotballtekniske fått oppmerksomhet i mediene.

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen skal blant annet ha fått drapstrusler fra APOEL-benken, mens daglig leder Tove Moe Dyrhaug og sportslig leder Stig Inge Bjørnebye fikk kastet flasker etter seg. I tillegg skal mange av Rosenborg-supporterne på tribunen ha følt seg utrygge.

RBK kan fortsatt innrapportere

Nå vil UEFA vurdere om det bør åpnes disiplinærsak i forbindelse med kampen, selv om ikke Rosenborg har rapportert om hendelsene ennå.

– Teoretisk sett vil det ha like stor effekt å rapportere inn hendelsen i ettertid som det er å rapportere det inn på kampdagen, opplyser UEFAs pressekontor til NRK.

Hvis det åpnes en disiplinærsak i forbindelse med truslene og hetsen fra APOEL-benken og klubbens supportere, kan dette bli utfallet for den kypriotiske klubben:

Pressesjef for APOEL, Nektarois Petevinos, ler av Rosenborg-leierens uttalelser, og hevder de selv sitter med videobevis på at Ingrebrigtsen oppførte seg klandreverdig under tirsdagens kamp. Det skriver Adresseavisen.

Begge parter må forklare seg

Karen Espelund er tidligere UEFA-medlem og mener at slike episoder ikke skal skje på en fotballbane.

– Hvis det er riktig slik Kåre Ingebrigtsen beskriver det, har nok UEFAs representant på kampen observert dette. Da blir det opp til UEFA om dette er en potensiell disiplinærsak og om den bør etterforskes videre.

Karen Espelund

Tidligere UEFA-medlem Karen Espelund mener trusler og flaskekasting ikke hører hjemme på en fotballbane.

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

At APOEL hevder de har video av at Ingebrigtsen oppfører seg usømmelig, vil i følge Espelund påvirke utfallet.

– Hvis det blir en disiplinærsak fra UEFAs side, så vil de gå til den andre parten (APOEL journ.anm.) og be om en redegjørelse fra dem.

Dyrhaug og Bjørnebye jaget vekk

Tove Moe Dyrhaug er daglig leder i Rosenborg og sier hun sjelden har opplevd å føle seg så utrygg på en fotballstadion.

– Jeg og Stig Inge (Bjørnebye) fikk ikke med oss de siste ti minuttene av kampen fordi hjemmesupporterne kastet flasker etter oss. Det var rett og slett ikke noe sted å stå, forteller Dyrhaug.

Tove Moe Dyrhaug

Tove Moe Dyrhaug følte seg utrygg under tirsdagens oppgjør i Kypros.

Foto: Rune Petter Ness / Adresseavisen

Også Rosenborg-supporterne på tribunen skal ha følt seg utrygge i følge den daglige lederen.

– Jeg tør nesten ikke tenke på hva som hadde skjedd hvis vi hadde gått videre i stedet for dem.

Hun forteller videre at det nå skal vurderes internt om klubben skal gå videre med saken.

– Kampen er spilt og vi må innse at vi er utslått, men det handler ikke om det. Jeg er mer opptatt av at det skal være trygt å gå på fotballkamper i fremtiden.