Hopp til innhold

Alstad vil bli kvitt Larvik-spøkelset

De har ikke slått Larvik siden NM-finalen i 2007. Byåsens Ida Alstad håper forbannelsen blir brutt når trønderne søndag tar imot seriemesterne til semifinale i sluttspillet.

Ida Alstad Byåsen

Byåsens Ida Alstad håper tapsrekken mot Larvik tar slutt når lagene møtes i Trondheim Spektrum søndag 30. april.

Foto: Bent Lindsetmo/NRK

Hvordan de skal greie det, har hun imidlertid ingen klar oppskrift på når NRK slår på tråden tre dager før storkampen.

– Nei, si det. Det har vi lurt på i mange år, svarer Alstad når vi spør hvordan Byåsen skal greie å ta skalpen på Larvik.

Må lære av forrige match

– Jeg tror vi skal ta med oss litt fra forrige oppgjør (Byåsen tapte 29–34 2. april). Samtidig må vi lære av de feilene vi gjorde i den andreomgangen. Jeg kan jo ikke røpe oppskriften, men vi må prøve å være tøffe og aggressive og ikke vise dem respekt. Vi vet at de ikke er uslåelige, sier Alstad.

Hun håper på fullt hus og støtte fra tribunen når Byåsen tar imot Larvik i Trondheim Spektrum søndag klokken 18.

– Det pleier å være veldig populært å gå på kamp når Larvik kommer på besøk. Jeg håper at alle som er hjemme stiller opp og at det er interesse for å hjelpe oss. Dette er kanskje vår siste sjanse til å greie å slå gode, gamle Larvik, sier Alstad med henvisning til at storhetslaget fra Vestfold må bygge opp et nytt lag til neste sesong.

Store utskiftninger

Larvik mister nemlig flere sentrale spillere i løpet av våren.

Gro og Anja Hammerseng-Edin har allerede lagt opp. Forrige uke annonserte Karoline Dyhre Breivang det samme. Marit Malm Frafjord og Amanda Kurtovic forlater Larvik etter årets sesong til fordel for CSM Bucuresti.

Frafjord og Kurtovic får følge ut dørene av Alina Wojtas, Sanna Solberg, Vilde Johansen og de to keeperne Sandra Toft Galsgaard og Alma Hasanic.

Klubben har tatt grep og hentet inn sju nye spillere.

– Når man erstatter kvalitet med ungdommelig pågangsmot kan det gå veldig bra. Men det kan også ta litt tid før ting fungerer, sier NRKs håndballekspert Håvard Tvedten.

Vipers Kristiansand møter Storhamar i den andre semifinalekampen i kvinnenes håndballsluttspill.