NRK Meny
Normal

Advarer mot mye militær trafikk

Forsvaret advarer mot svært mye militær trafikk både på E6 mellom Grong og Værnes, og på fylkesveg 17 mellom Asphaugen og Namsos fram til onsdag kveld.

Fra militærøvelsen Cold response

Militærøvelsen Cold Response går mot slutten og det blir mye trafikk både på E6 og fylkesveg 17 fram til onsdag kveld.

Foto: Eivind Aabakken / NRK

Den store militærøvelsen Cold Response er i ferd med å bli avsluttet, og rundt 15.000 soldater fra flere land er i ferd med å avslutte selve krigshandlingene i Trøndelag.

Saktegående trafikk

Fra klokka 12.00 tirsdag og fram til onsdag klokka 20.00 blir det derfor mange saktegående militære kjøretøy på veiene i Nord-Trøndelag.

– Ja, det blir spesielt på E6 og fylkesveg 17 folk vil merke den økende trafikken. Her vil det bli ekstra mye trafikk fram til i morgen kveld, og folk må være oppmerksomme, forteller oberstløytnant Aleksander Jankov som også er Hærens talsmann.

Mandag skjedde det en tragisk dødsulykke i Snåsa da et militært kjøretøy kolliderte med en personbil og en mann fra Sør-Trøndelag døde. Forsvaret mener de gjør hva de kan for å unngå slike ulykker.

Ulykke Snåsa

En person døde i ulykken i Snåsa mandag formiddag.

Foto: Espen Holtan / NRK

– Gode prosedyrer

– Vi mener våre prosedyrer er gode nok, og vi jobber hele tiden med å evaluere slike uønskede hendelser. Vi presiserer daglig til styrker og mannskaper om hvilke regler som gjelder til enhver tid, forteller Jankov.

Også under storøvelsen Battle Griffin i 2005 kjørte et pansret kjøretøy over en personbil i Grong. Den gangen gikk det heldigvis bra, og ingen ble skadd. Forsvaret mener de har lært av slike typer hendelser.

– Vi har gjort mye siden øvelsen Battle Griffin, og i samarbeid med politi og vegmyndigheter vurderer vi fortløpende kjøreforholdene. I korte perioder kan også veier bli stengt som følge av militær trafikk under kamphandlinger. Men vi skal ellers følge de ordinære trafikkreglene på offentlige veier. Og kjører folk normalt og hensynsfullt skal det gå bra, mener Aleksander Jankov.