– Politiet tok det ikke seriøst

Asbjørn Mathisen var den første som ringte inn til politiet da han hørte et smell på Industriområdet i Verdal.

silo på verdal

Asbjørn Mathisen følte ikke at han ble tatt seriøst da han ringte til politiet angående kalksiloen som falt sammen i Verdal søndag morgen.

Foto: Montasje: NRK

Asbjørn Mathisen driver et verksted omtrent 150 meter fra kalksiloen ved Kværner Verdal, og i 09.30-tiden søndag morgen hørte han plutselig et smell.

– Like etter kom det et kjempebrak og jeg følte at det eskalerte noe voldsomt i bakken under meg, sier Mathisen.

kalksilo

Kalksiloen til venstre på bildet har falt sammen.

Foto: Terje Næss
Voldsomme krefter i sving

Da Mathisen gikk ut for å se hva som hadde skjedd, så han at hele kalksiloen på Industriområdet var inneklemt i toppen.

– Da forsto jeg at voldsomme krefter hadde vært i sving for stålbjelkene i toppen av siloen hadde knekt, sier han.

Etter han selv hadde sett hva som hadde skjedd, ringte Mathisen politiet i Nord-Trøndelag.

– Det virket ikke som politiet tok det seriøst, for de sa bare at jeg skulle gå og snakke med et politi som var i nærheten. Det virket ikke som de syntes det var viktig, sier han.

– Kjente du ikke at bakken ristet?

Like etter Mathisen hadde snakket med politiet på telefonen, kom det en sivil politibil som hadde vært på en annen utrykning.

– Jeg spurte politimannen "Kjente du ikke at bakken ristet?". Han svarte at hadde kjent ei voldsom risting, men hadde derimot ikke gjort noe mer med det, sier Mathisen.

Omsider kom det utrykning til industriområdet på Verdal og alle i nærheten, inkludert Mathisen, ble evakuert fra området.

Video fra Trøndelag

Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .
En kulokk av Grieg stod på programmet da musikere fra Luftforsvarets musikkorps opptrådte for et helt nytt publikum på Skatval i dag.