Seks siktet etter flaske-vold

Seks personer av utenlandsk opprinnelse er siktet etter at en 18-åring ble skåret i halsen med ei flaske på Oppdal natt til søndag.

Oppdal rådhus

Saken etterforskes ved lensmannskontoret i Oppdal, som ligger i rådhuset.

Foto: Linda Bjørgan / NRK

– Det er ganske mange vitner som har avgitt forklaring. Flere personer har pekt på ulike aktører. Vi skal danne oss et bilde av hva som har skjedd etterhvert, sier etterforskningsleder ved Oppdal lensmannskontor, Torgeir Aursand.

Avhør førte til ny pågripelse

Mellom 20 og 25 personer er avhørt etter voldshendelsen som skal ha skjedd i forbindelse med en privat fest. Etterforskningen førte søndag til ytterligere en arrestasjon.

– I går ble det tatt ganske mange avhør fra vitner som var til stede. Etterforskningen førte til en ny pågripelse som fant sted litt før midnatt i går kveld, sier Aursand.

– Kastet ut fra fest

Ifølge operasjonsledelsen ved Sør-Trøndelag politidistrikt skal en person ha blitt kastet ut av en privat fest. Han dukket senere opp med noen venner.

– De kom tilbake for å gjøre opp, sa operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt, Tore Kyllo, til NRK.no søndag.

Etterforskningsleder Aursand ønsker ikke å bekrefte hendelselsforløpet.

– Vi jobber fortsatt med motivet. Det er litt uklart ennå.

Måtte sy flere sting

Den skadde 18-åringen, som er av norsk opprinnelse, måtte sy flere sting ved legekontoret i Oppdal. Han ble ikke alvorlig skadd.

– 18-åringen ble behandlet i går, og er så vidt jeg vet i stand til å dra på jobb eller skole. Jeg tror han har klart seg ganske bra, sier Aursand.

Tekniske undersøkelser

Hva slags flaske som ble brukt er ikke endelig slått fast.

– Akkurat nå er det krimteknikere på stedet og foretar undersøkelser, så det vil undersøkelsene forehåpentligvis avdekke, sier etterforskningslederen.