– Dette er en unik UFO-observasjon

En solblank sommerdag i 1986 opplevde sjåføren Leif Vinje noe skummelt på Ytterøya. Han vil alltid huske de intense og stikkende øynene han så.

Arnulf Løken

Arnulf Løken i UFO Norge sier observasjonen fra Ytterøya er veldig spesiell.

Foto: Jørn Haudemann-Andersen / NRK

Sjåføren Leif Vinje hadde fraktet varer til den tidligere samvirkelagsfilialen på sørsida av Ytterøya - ei øy i Trondheimsfjorden.

Med noen papirark fra butikken i hånden går sjåføren ut og bort til kassebilen. I det han runder fronten på bilen, møter han en liten skikkelse som kommer gående rett mot ham.

Ifølge Vinje var skikkelsen om lag 1,20 meter høy og kledd i en knallblå drakt. Den hadde hode, hender og føtter som oss mennesker. Men skikkelsen var mindre og drakten minnet om en kjeledress.

– Spesiell observasjon

Arnulf Løken fra foreningen UFO Norge mener dette er en spesiell observasjon.

– Her er det snakk om nærkontakt. De to stod ca to-tre meter fra hverandre. Begge bråstoppet da de oppdaget hverandre, sier Løken.

(saken fortsetter under kartet)

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Ifølge Vinje bråsnudde skikkelsen. Nærmest en militær helomvending som når en soldat marsjerer. Skikkelsen løftet knærne og bøyde hendene i albuene, mens overarmen hang nesten rett ned langs kroppen.

Enken Inger Vinje husker godt hvordan ektemannen oppførte seg den dagen da han kom hjem.

Kunne ikke si det

– Jeg holdt på å lage mat til han, men jeg merket at Leif var litt rar da han kom inn. Han fortalte meg hva han hadde opplevd, men jeg måtte love å ikke fortelle det videre, forteller Vinje til NRK.

Ifølge Arnulf Løken gikk tusen tanker gjennom hodet på sjåføren ute på Ytterøya denne sommerdagen.

– Er dette farlig? Er det stråling? Det var mange tanker som gikk gjennom hodet hans. Vinje hadde aldri hatt noe forhold til UFO eller utenomjordiske før. Likevel kom altså disse tankene og det er spesielt, mener Løken.

Den lille blåkledde skal deretter ha satt seg inn i et lite fartøy som stod parkert bak butikken. Farkosten stod på tre bein, var flat under og buet på oversida som ei halvkule. Diameteren var om lag to meter.

– Deretter skal den ha kjørt nordveien, innover øya i retning Mosvika og Inderøya, forteller Inger Vinje.

Stirret intenst

Ifølge Leif Vinja var det to skikkelser inne i fartøyet. De var helt like, og helt synkront snudde de hodene sine og stirret på han med intense og stikkende blikk.

– Dette er en unik UFO-observasjon. Flere kan kanskje ha opplevd noe lignende, men har ikke fortalt om det. Kanskje i frykt for å bli stemplet som bygdetullinger, sier Arnulf Løken i UFO Norge.