– Det går bra med barna

Regionredaktør Sigrid Gjellan sier det går bra med de to åtteåringene som ble utsatt for en gasslekkasje under en NRK-innspilling i pukkverket til Franzefoss i Trondheim onsdag.

NRK-team skadd

18 personer ble kjørt til sykehus etter gasslekkasjen i pukkverket onsdag.

Foto: Stein Lorentzen / NRK

Sigrid Gjellan

Sigrid Gjellan er regionredaktør i NRK Trøndelag.

Foto: Jøte Toftaker/NRK

18 personer ble utsatt for en lekkasje av metangass og ble kjørt til St. Olavs Hospital for behandling onsdag. Franzefoss pukk mener en sprengning som skjedde tidligere på dagen kan være årsaken til ulykken.

Skrives ut

– Jeg besøkte de på sykehuset i går kveld, og det står etter forholdene bra til med alle sammen. Jeg håper de er såpass friske at de blir utskrevet fra sykehuset i løpet av dagen, forteller regionredaktør Sigrid Gjellan i NRK Trøndelag.

Et tv-team fra NRK var i pukkverket til Franzefoss i Trondheim under innspillingen av barne-tv-programmet «Litt av en jobb». Serien handler om to åtteåringer som får prøve seg i en rekke forskjellige yrker. Også barna ble skadd onsdag.

– Det går etter forholdene bra med ungene. Vi har fått videreformidlet dette fra sykehuset, og vi har også vært i kontakt med familiene. I dag skal vi ha ny kontakt med våre medarbeidere, ungene og deres familier. Vi skal følge opp alle sammen, forteller Gjellan.

St. Olavs Hospital opplyser torsdag at åtte personer fortsatt er til observasjon på sykehuset. To av dem er barn. Ifølge sykehuset ser det stabilt og bra ut, og de regner med de fleste skrives ut i dag.

Sprengningen på Franzefoss var kontrollert

Ordinær sprengning

NRK filmet blant annet en helt ordinær sprengning som foregår på pukkverk. Denne sprengningen er trolig årsaken til metangassutslippet.

– Dette er den eneste forklaringen vi har så langt, sier daglig leder i Franzefoss pukk, Henrik Bager.

Sprengningen skjedde i nærheten av en sjakt, som fører ned i en produksjonstunnel.

– Over tid har det sivet gass fra sprengningen ned i sjakta og inn i tunnelen, hvor NRK-teamet oppholdt seg, opplyser Bager.

Teamet jobbet først utendørs, før de forflyttet seg inn i tunnelen. En etter en begynte å føle seg dårlig etter at de kom inn dit. Dermed ble nødetatene tilkalt, og både unger og NRK-medarbeidere ble kjørt til St. Olavs Hospital hvor de har overnattet.

Går gjennom rutinene

NRK Trøndelag tar hendelsen svært alvorlig og skal gå gjennom alle sine rutiner rundt slike innspillinger.

– Nå skal vi ha en debrifing med medarbeiderne og snakke ut som det som skjedde. Vi skal også vurdere om det er noe vi kunne ha gjort annerledes og lære av det, forteller regionredaktøren i NRK.

Politiet skal nå etterforske saken, og Sigrid Gjellan i NRK Trøndelag understreker at de har veldig gode rutiner rundt sikkerheten ved slike produksjoner.

– Vi har fulgt de rutinene vi pleier å følge etter opplysningene vi har fått, sier Gjellan.