Hopp til innhold

250 nye smittet av korona i Trondheim på en uke

Trondheim kommune og smittevernoverlege Tove Røsstad ber innbyggerne i kommunen følge smittevernreglene.

Dronebilde over Trondheim. Vi ser blant annet Festningen og utover fjorden

MYE SMITTE: Fra tirsdag 19. oktober til tirsdag 26. oktober fikk 250 personer påvist smitte av covid-19. 141 av de smittede er kvinner og 109 menn.

Foto: Roger Myren / NRK

Stadig flere fullvaksinerte blir smittet av covid-19 i Trondheim.

Selv om det er lite alvorlig sykdom blant de vaksinerte, ber kommuneoverlege Tove Røsstad alle ta smittevernreglene på alvor.

– Vi har den siste uka sett en markant økning av smittede, blant uvaksinerte, delvis vaksinerte og fullvaksinerte, skriver Røsstad i en pressemelding.

Ved St. Olavs hospital er det ti pasienter innlagt med korona.

Kan bli aktuelt med lokale tiltak

Dersom smittesituasjonen fortsetter kan det bli akutelt med lokale tiltak.

– I første omgang vil munnbind kunne være aktuelt. Dersom det skulle tatt helt av kan det være snakk om å begrense situasjoner der mange samles, sier Røsstad.

Enn så lenge ser det ikke ut til at situasjonen vil forverre seg forteller kommuneoverlegen.

– Når tallet på smittede blir høyt vil det kunne være flere som blir alvorlig syke og som må legges inn, og det skaper et press på sykehuset vi ikke ønsker, sier Røsstad.

1.115 nye i Oslo siste uke

Det er registrert 285 nye koronasmittede i Oslo det siste døgnet. Det er 165 flere enn dagen før og 166 flere enn samme dag forrige uke, melder NTB.

De siste to ukene er det i snitt registrert 126 koronasmittede per dag i Oslo.

Den siste uken er det registrert 1.115 smittetilfeller, mens tallet for de siste 14 dagene er 1.770. Snittet de siste sju dagene, mandag inkludert, er 159.

Flest innlagte i Tromsø

I Tromsø har det den siste uka ligget på mellom 30 og 50 nye smittetilfeller hver dag.

For tiden har Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø flest covid-innlagte pasienter i Norge.

Per nå er det 13 koronasyke pasienter innlagt der. Kommuneoverlege i Tromsø, Trond Brattland sier at det foreløpig ikke peker seg ut noen enkeltårsak til økningen.

– Vi står overfor en ny situasjon. Tidligere har vi hatt utbrudd, mens nå har vi en generell økning i smitten, sier Brattland.

Tiltak, også omfattende og langvarige tiltak, kan bli aktuelt. Brattland sier kommunen i første omgang vil vurdere rådgivende tiltak.

– Dette kan være som å oppfordre til hjemmekontor. Men vi kan også etterhvert måtte vurdere andre tiltak, slik som nedstengning.

Det er situasjonen ved sykehuset som vil avgjøre om det blir nødvendig med tiltak, og ikke smittetallet.

Tove Røsstad

HUSK REGLENE: Kommuneoverlege i Trondheim Tove Røsstad sier man må huske reglene enten man er på butikken, i treningssenter, restaurant eller generelt på alle sosiale arenaer.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

Ikke overrasket

Det har gått noen uker siden alle restriksjoner ble fjernet og kommuneoverlegen i Trondheim er ikke overrasket at flere nå smittes.

Hun understreker at smitteøkning kan få negative konsekvenser.

– Nå handler det om å at vi må gjøre folk oppmerksomme på situasjonen og huske på det vi har lært – vaske hendene, holde avstand der det er mulig og fortsette med håndsprit på offentlige steder, sier Røsstad.