Hopp til innhold

Voldtektssak henlegges

Politiet i Tromsø har henlagt saken hvor ei kvinne hevdet å ha blitt voldtatt i Tromsø sentrum natt til 28. november. Voldtekten har ifølge politiet vist seg å være oppdikta.

Overfallsvoldtekt tromsø

Det var i dette smuget i Tromsø kvinna hevda at hun ble voldtatt.

Foto: Ida Louise Rostad / NRK

Politiet i Tromsø mottok melding om en voldtekt i et smug natt til 28. november i år. Etterforskninga har avdekka at voldtekten var oppdikta, og saken blir henlagt.

Det er brukt store ressurser på saken som er etterforska grundig både taktisk og teknisk. Bevisene i saken viser at det ikke har skjedd noen voldtekt, og saken vil bli henlagt, opplyser politiet.

Oppdikta

– Denne saken ble grundig etterforska allerede fra starten. Vi satte inn store ressurser og gjennomførte både taktisk og teknisk etterforskning. Det er summenn av denne etterforskninga og det samla bevisbildet som gjør at vi mener at fornærmedes historie er en oppdikta og også da en straffbar handling i seg sjøl, sier politiadvokat Kirsti Jullum Jensen.

Hvor sikre er dere på dette?

– I og med at vi går ut med dette nå, så er vi helt sikre på at historien om at det skal ha skjedd en voldtekt natt til 28. november ikke er riktig. Vi henlegger saken og oppretter da en ny sak hvor kvinna er mistenkt, sier Jullum Jensen.

Omfattende etterforskning

Voldtekten skulle ha skjedd i et smug i Tromsø sentrum. Politiet har foretatt mange vitneavhør, og utført tekniske undersøkelser. Politiet gikk blant annet igjennom opptak fra overvåkingskamera i området, uten at de fant noe som kunne knyttes til den påståtte hendelsen.

Kvinnen i 20-årene er nå under etterforskning mistenkt for overtredelse av straffelovens § 225 anklage om oppdiktet straffbar handling. Hun erkjenner ikke straffskyld.

Les også: Ingen hjelp fra kameraene i voldtektssak