Vil sende Ralph neste år også

Paret har tatt gull to år på rad, og fjorårsvinner Inger Marie Haaland vil la samboeren kjøre også neste år.

Ralph Johannessen: Vinner av Finnmarksløpet 2010

Inger Marie Haaland og Ralph Johannessen. De to ferskeste vinnerne av Finnmarksløpet.

Foto: Rune N. Andreassen / NRK

Da Ralph Johannessen kom i mål i går kveld, slo han fast overfor publikum og pressesjef Hans Petter Dalby at han skulle kjøre også neste år.

Det sa samboer, handler og fjorårsvinner seg ikke helt enig i akkurat da .

Men, når alt kommer til alt, kan det se ut som om det er nettopp årets vinner som stiller på startstreken i Alta også neste år.

Ble enige på forhånd

– Det blir nok han som kjører. Vi er enige om at hvis han kommer på pallen i år så skal han kjøre også neste år, så da blir det han, sier Inger Marie Haaland.

Dette til tross, hun er ikke helt fornøyd med at det kan gå lang tid før hun igjen får delta som hundekjører i Finnmarksløpet.

– Jeg syns det går lang tid før jeg får kjøre Finnmarksløpet igjen, så vi får se om jeg får finne på noe. Kanskje låne meg et spann eller noe., eller om jeg venter et år til, sier hun.

Ralph Johannessen hyller en av hundene sine

Ralph Johannessen ga mye av æren for seieren til hundene. Store deler av spannet er det samme som Inger Marie Haaland vant med i fjor.

Foto: Finnmarkslopet.no

Haaland får kjøre VM

Ralph Johannesen kom i mål i går kveld klokka 21.55, etter samlet gangtid på 76 timer og 55 minutter. Til sammenligning var samlet hviletid 52 timer og 20 minutter.

Les alt om Finnmarksløpet her!

Men det kommer flere løp, og resultatet av at Johannessen får kjøre Finnmarksløpet, blir at Haaland kan lede spannet gjennom et annet stort renn.

– Det er VM i langdistanse neste år, riktignok på Røros og ikke i Finnmark, så jeg skal kjøre der. Det er en avtale, og kompromisset oss i mellom, sier hun.