Tror den savnede er omkommet

Politiet innstiller leteaksjonen i Pasvik

Terrenget gjør det vanskelig for letemannskapene i Pasvik

Terrenget gjør letearbeidet vanskelig.

Store letemannskaper har de siste dagene lett etter den savnede Kaisa Beddari (85) ved Skrøytnes i Pasvik, så langt uten resultat.

Både fredag og torsdag var det om lag 100 personer i sving, både fra Sivilforsvaret, Forsvaret, Politiet, Røde Kors, Norske Redningshunder, Svanvik Folkehøgskole og andre frivillige. I tillegg søkte et SeaKing-helikopter i en del myrområder.

Lørdag valgte politiet å trappe ned søket, fra redningsaksjon til å lete etter en antatt omkommet person.

–Videre søk for å finne den savnede, Kaisa Beddari, er å anse som søk etter antatt omkommet person, skriver Østfinnmark politidistrikt på Twitter.

Søket vil dermed fortsette på søndag, men trolig i mindre omfang enn tidligere.

Ønsker tips i saken

Ved siden av selve leteaksjonen har politiet drevet såkalt taktisk etterforskning. De har lett i Beddaris hus og snakket med flere av hennes bekjente. Så langt er det ikke noe som tyder på at hun har reist vekk.

Politiet ber nå alle som har vært i området rundt Skrøytnes mellom tirsdag og torsdag om å ta kontakt med dem.

Vanskelig område å lete i

Beddari ble sist sett ved sin bopel på Skrøytnes i Pasvik tirsdag. Trolig var hun på vei ut for å plukke bær.

Terrenget det har blitt søkt i er relativt flatt, me mye kratt og tett skog gjør letingen vanskelig, sa innsatsleder på stedet, Tor Anderssen til NRK fredag ettermiddag.

– Det er variabelt men ganske krevende terreng. Det er tett vegetasjon med en del kratt og tett skog. I tillegg er det en del myr.