Hopp til innhold

TIL-nei til EM-spill for super-duo: – Hadde absolutt vært artig

Tromsø IL vil ikke frigi Runar Norheim og Jens Hjertø-Dahl til sommerens EM-sluttspill med G19-landslaget.

Tromsøs Jens Hjertø-Dahl og Runar Norheim.

Jens Hjertø-Dahl (til venstre) og Runar Norheim må være hjemme når Norges G19-landslag spiller EM-sluttspill i Nord-Irland i juli.

Foto: NTB

De unge TIL-profilene Runar Norheim (19) og Jens Hjertø-Dahl (18) må bli hjemme når Norges G19-landslag skal spille EM-sluttspill i Nord-Irland i siste halvdel av juli.

Mesterskapet – der Norge er i gruppe med blant andre Italia – kolliderer med viktige kamper for Tromsø i eliteserien.

– Det vi har sagt til spillerne er at hvis de har viktige roller inn i de seriekampene vi skal spille under det mesterskapet, så ønsker vi å holde de hjemme. Og akkurat nå så ser det ut til at de har det, sier TILs sportssjef Lars Petter Kræmer-Andressen til NRK.

Skal møte G19-sjefen

NRK treffer sportssjefen på flyplassen i Tromsø, klar for nok en reise sørover. Blant annet for å møte G19-landslagssjefen Luis Pimenta i Oslo på torsdag.

Lars Petter Kræmer-Andressen

Sportssjef Lars Petter Kræmer-Andressen i TIL vil ikke slippe viktige spillere til EM-sluttspillet i sommer.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

– Nå skal jeg møte Luis Pimenta på Ullevaal i morgen. Så skal vi diskutere litt disse tingene. Men utgangspunktet vårt er at vi ønsker å bruke dem i de kampene som er i juli. Og at det blir vanskelig for oss å slippe dem, sier Kræmer-Andressen.

TIL skal fra 7. juli møte HamKam (borte), KFUM Oslo (hjemme) og Strømsgodset (borte). Mens Norge sine tre gruppespillskamper i EM-sluttspillet går 15., 18. og 21. juli. I tillegg kommer en eventuell semifinale og finale i EM.

– Nå er selvfølgelig dette mesterskapet et godt utstillingsvindu for spillerne våre. Og de har vært viktige brikker for at Norge kvalifiserte seg til mesterskapet. Men for oss er det viktigste TIL, og de seriekampene som er i den perioden. Vi skal spille om viktige poeng. Og de kan også gå glipp av vår første kamp i Europa. Så det kommer mange viktige kamper framover vi ønsker å ha de med i, sier TILs sportssjef.

Unggutter med suksess

Runar Norheim har startet samtlige åtte seriekamper for Tromsø IL denne sesongen. 19-åringen har hatt en stigende formkurve og var nest sist på alle TILs tre mål mot Rosenborg 2. pinsedag. En av disse pasningene omgjorde Jens Hjertø-Dahl til seiersmålet med et skudd klint opp i krysset kvarteret før slutt.

Les også Tromsø snudde 0–2 til 3–2

Eliteserien i fotball 2024: Tromsø-Rosenborg

Begge ønsker å spille EM, men har forståelse for klubbens valg.

Runar Norheim

Runar Norheim har forståelse for klubbens valg, men skulle gjerne hatt med seg EM-sluttspillet i juli.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

– Jeg skjønner at det er et valg vi må gjøre i lag. Det er jo midt i sesongen. Og når Jens og jeg spiller fast, så skjønner jeg at vi blir holdt igjen her. Men det hadde absolutt vært artig å få oppleve et EM, sier Norheim til NRK.

Hjertø-Dahl er enig.

– Man må respektere det klubben sier. Og høre på de. Så jeg har veldig lyst å være med i EM, det er et veldig fint lag. Men jeg jobber i TIL og må respektere det klubben sier.

Store klubber følger med

– Jeg tror det viktigste for dem er å få flere eliteseriekamper. Eliteserien er på et mye høyere nivå. Og at de får lov til å vise seg fram slik de gjorde i helgen er enda viktigere. Selv om det selvfølgelig er veldig mange speidere og klubber som følger med i EM. Men det har det vært på samlingene før også. Både Runar og Jens er kjent for mange klubber der ute, sier Kræmer-Andressen.

Han bekrefter overfor NRK at «ordentlige store klubber» har vist interesse for både Norheim og Hjertø-Dahl. I sommerens overgangsvindu kan det fort komme bud TIL-ledelsen må ta stilling til.

Les også TIL blåst av banen i Bodø: – Vi ble brutalt straffet

Bodø/Glimt - TIL 16. mai 2024