Mann og kvinne siktet for drap

To personer er pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap etter at en mann i 60-årene ble funnet død i en bolig i Tromsø på julaften.

Drap

Krimteknikere undersøkte julaften formiddag boligen der mannen i 60-årene ble funnet død.

Foto: Eskil Mehren / NRK

I 08.30-tiden julaften rykket flere ambulanser og en rekke politifolk ut til en bolig sentralt på Tromsøya.

Mann og kvinne pågrepet

Like etter klokka 09.30 opplyste politiet at en mann i 60-årene var blitt funnet død i bolighuset og at de så på det som et mistenkelig dødsfall siden det var utøvd vold mot personen.

Like før klokka 11 kunne politiet bekrefte til NRK at to personer var pågrepet i boligen og at de var siktet for drap eller medvirkning til drap i forbindelse med dødsfallet.

– Politiet har iverksatt en drapsetterforskning på bakgrunn av at en person i 60-årene ble funnet død i en leilighet på Tromsøya i dag tidlig. Vi fikk melding fra AMK klokka 08.33 og rykket så ut til stedet. På bakgrunn av funnene på stedet og den taktiske etterforskningen, så er to personer pågrepet. De er begge siktet for drap eller medvirkning til drap. Det er en mann og en kvinne, sier kriminalavdelingssjef i Troms politidistrikt, Morten Pettersen til NRK.

Drap

Mannen i 60-årene ble funnet død i dette huset i Tromsø. To personer, en mann og en kvinne, ble raskt pågrepet av politiet. De ble kort tid etter siktet for drap eller medvirkning til drap.

Foto: Eskil Mehren / NRK

Uklart hva som har skjedd

Det er foreløpig ikke offentlig kjent hva som var bakgrunn for drapet og hvem de involverte er.

– Av hensyn til etterforskningen vil vi ikke fortelle hva som er funnet på åstedet eller hva som er framkommet i etterforskningen så langt, sier han.

– Hvor mange var i leiligheten?

– Det var tre personer i leiligheten – de to som er siktet og den avdøde.

Politi

Hva som var bakgrunn for voldshandlingen er foreløpig ikke offentlig kjent.

Foto: Eskil Mehren / NRK

Kjente av politiet

Boligen dødsfallet skjedde i er en kommunal bolig.

– Politiet har kjennskap til de pågrepne fra før, men noe mer ønsker jeg ikke å kommentere, sier Pettersen, som heller ikke vil si noe om hvilken relasjon de tre hadde til hverandre.

– Hva skjer videre?

– Nå skal vi foreta avhør og også gjennomføre en rundspørring i området for å undersøke om noen har sett eller hørt noe. Så vil det også bli gjort flere åstedsundersøkelser i dag, sier Pettersen til NRK.

Pettersen forteller at pågripelsen gikk rolig for seg og at ingen av de to siktede er skadd.

– Politiet tar sikte på å få avhørt de to siktede i løpet av dagen i dag. Det jobbes med å få oppnevnt forsvarere for dem, men det er jo ikke så enkelt på julaften, sier han til NTB.

Laster Twitter-innhold

Laster Twitter-innhold
Politi

En mann i 60-årene ble funnet død i huset.

Foto: Eskil Mehren / NRK

Nyheter fra Troms og Finnmark

Vilde Kristine Malmo

Se Nordnytt med Vilde Kristine Malmo

Se Nordnytt med Vilde Kristine Malmo