Etterlyst drapsdømt mann pågrepet

Den drapsdømte mannen som hadde rømt fra psykiatrisk avdeling ved UNN i Tromsø er nå pågrepet.

Drap

Det var på julaften 2013 at drapet skjedde i Tromsø.

Foto: Eskil Mehren / NRK

– Vi fikk et tips om at han var observert i Hansjordnesbukta i Tromsø. Politiet drar ut til området og finner han. Mannen blir dermed pågrepet og fraktet til Åsgård sykehus. Det var ingen dramatikk, forteller operasjonsleder Trond Amundsen til NRK.

Torsdag kveld rømte mannen som er dømt for drap på sin samboers far på julaften i 2013 fra Åsgård i Tromsø.

Politiet har siden da hatt patruljer ute for å lete etter han, og de oppfordret folk til å ta kontakt med dem hvis de observerte mannen.

– Han regnes ikke som farlig for publikum, men vi ber likevel folk om å ikke ta kontakt med mannen direkte, sa operasjonsleder Roy-Tore Meyer til NRK torsdag.

Psykisk helsevern

Mannen i 40-årene drepte sin samboers far i Tromsø julaften 2013, og ble dømt til tvungent psykisk helsevern.

I tiltalen står det at 66-åringen ble drept med flere slag mot hodet. Mannen som var samboer med avdødes datter, innrømmet å ha tatt livet av svigerfaren, men erkjente derimot ikke straffskyld.

Det var julaften morgen 2013 at politi og ambulanse rykket ut til en kommunal bolig på Tromsøya. Like etter opplyste politiet at en mann var funnet død i huset. To personer, den nå drapsdømte mannen, og avdødes datter ble siktet for drap eller medvirkning til drap.