To døde etter forliset ved Vannøya

Sykehuset i Tromsø bekrefter onsdag at to personer er døde etter båtforliset ved Torsvåg i Karlsøy kommune tirsdag ettermiddag.

Ulykkesbåt tatt på land

Den havarerte båten ble tirsdag kveld slept til Torsvåg og løftet på land.

Foto: Rune Nordgård Andreassen / NRK

– Begge døde på sykehuset. Den ene døde tirsdag kveld, den andre i løpet av natta, bekrefter pressevakt ved Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø, Jan Fredrik Frantzen overfor NRK.

Det var tirsdag ettermiddag at en båt med fem turister på fisketur kantret ved Torsvåg på Vannøya i Karlsøy kommune.

Hovedredningssentralen for Nord-Norge fikk melding om ulykken klokka 14.36. Rundt én time senere ble båten lokalisert 13 kilometer nord for Torsvåg.

Russiske menn

Tre av turistene ble raskt plukket opp av havet. De to som omkom ble funnet inne i skroget og hentet ut ved hjelp av dykkere.

– De omkomne er to russiske menn, født i 1957 og 1958, sier operasjonsleder Roy Tore Meyer ved Troms politidistrikt til NRK.

De tre som overlevde forliset er fra Russland og Litauen. De blir i dag avhørt av politiet i Tromsø. Samtidig blir båtvraket undersøkt av politiets teknikere.

Det er foreløpig usikkert om også Statens havarikommisjon for transport vil granske ulykken ved Torsvåg, fordi fritidsaktiviteter er unntatt for undersøkelsesplikt.

Avdelingsdirektør Dag Sverre Liseth opplyser at Havarikommisjonen er varslet om ulykken og at det i løpet av dagen gjennomføres forundersøkelse.

– Det kan hende vi går inn i ulykken fordi den har læringspotensial, sier Liseth til NRK.