Undersøker båtvrak på jakt etter svar

Etterforskningen av båtulykken ved Torsvåg i gang.

Båtulykke Torsvåg

Den havarerte båten ble tirsdag kveld løftet på land i Torsvåg.

Foto: Rune Nordgård Andreassen

Politiet er nå i gang med etterforskningen av tirsdagens båtforlis ved Torsvåg i Karlsøy kommune. De tre utenlandske turistene som kom fra ulykken uten skader blir avhørt i formiddag. Avhøret skjer ved hjelp av russisk tolk.

– Samtidig reiser vi ut til Torsvåg for å undersøke båtvraket nærmere, forteller operasjonsleder Roy Tore Meyer i Troms politidistrikt til NRK.

Store ressurser satt inn

Det var tirsdag ettermiddag at en båt med fem turister på fisketur kantret ved Torsvåg på Vannøya i Karlsøy kommune.

Hovedredningssentralen for Nord-Norge fikk melding om ulykken klokka 1436. Et Sea King redningshelikopter fra Banak, et ambulansehelikopter fra UNN i Tromsø, et Orion-fly og redningsskøyta «Oscar Tybring» ble satt inn i letingen. Også flere sivile fartøyer bidro i søket.

Rundt én time senere ble båten lokalisert 13 kilometer nord for Torsvåg.

Tre av turistene ble raskt plukket opp av havet i relativt god form. De to andre ble senere funnet inne i skroget og hentet ut ved hjelp av dykkere. For disse to er tilstanden fortsatt kritisk, opplyser Universitetssykehuset i Nord-Norge.

Forlis Torsvåg

Redningsskøyta Oscar Tybring sleper den havarerte fritidsbåten til land i Torsvåg. Samtidig blir tre av de bergede turistene fraktet til Tromsø med en skyssbåt.

Foto: Rune Nordgård Andreassen

Havarikommisjonen vurderer undersøkelser

Det er foreløpig usikkert om også Statens havarikommisjon for transport vil granske ulykken ved Torsvåg, fordi fritidsaktiviteter er unntatt for undersøkelsesplikt. Avdelingsdirektør Dag Sverre Liseth opplyser at Havarikommisjonen er varslet om ulykken og at det iløpet av dagen gjennomføres forundersøkelse.

– Det kan hende vi går inn i ulykken fordi den har læringspotensiale, sier Liseth til NRK.