Til Gaza med penger

Delegasjon fra Tromsø har med seg solidaritetsarbeidere og en god slump penger.

Ødelagte hus sør i Gaza by

Ødelagte hus sør i Gaza by.

Foto: Anja Niedringhaus / AP

Ordfører i Tromsø, Arild Hausberg, og varaordfører Gunhild Johansen og fem andre skal på offisielt besøk til Tromsøs vennskapsby Gaza i begynnelsen av mai.

- Først og fremst er dette en vennskapsvisitt. Vi skal ha samtale med ordføreren i Gaza, sier Gunhild Johansen til NRK.

Ingrid Evertsen

Ingrid Evertsen er en av mange som har samlet inn penger til befolknigen på Gaza.

Foto: Arild D. Moe / NRK

Med seg har de solidaritetsarbeidere og tre millioner kroner som er samlet inn rundt omkring i Norge.

- Veldig mange kommuner og organisasjoner har kanalisert sitt hjelpearbeid gjennom våre Gaza-kontakter. Det at Tromsø har vært vennskapsby med Gaza, har vært veldig viktig i denne sammenheng, sier hun.

- Hele landet har dratt lasset

Reisen blir organisert via det norske utenriksdepartementet, og Tromsø-delegasjonen regner med å være i Gaza by ett par dager.

Tromsø har vært vennskapsby med Gaza siden 2001, men Tromsø kommune har ikke vært på offisielt besøk i Gaza siden daværende ordfører Herman Kristoffersen var der sommeren 2001.

Av de tre millioner kronene som delegasjonen har med seg, kommer en del fra aksjonen ”Krafttak for Gaza” som Ingrid Evertsen i Mefjord på Senja driver.

- Mange har gjort en stor jobb når det gjelder å samle inn penger. Hele landet har dratt dette lasset. Ikke minst har kunstnere og artister bidratt og stilt opp vederlagsfritt for saken. Det har vært helt fantastisk, sier Evertsen til NRK.

Nyheter fra Troms og Finnmark