Hopp til innhold

TIL-Jenssens straffe-mareritt

Vårsesongen har vært et mareritt for Tromsø-stopperen Anders Jenssen. Har lagd tre av de fem straffesparkene poengløse TIL har fått mot seg.

Anders Jenssen har lagd straffespark i tre av de fire seriekampene han har spilt denne sesongen - sist mot Viking i Stavanger.

Anders Jenssen har lagd straffespark i tre av de fire seriekampene han har spilt denne sesongen – sist mot Viking i Stavanger.

Foto: NTB

Vårsesongen har vært ekstra tøff for Tromsø-spilleren Anders Jenssen.

Den 30 år gamle midtstopperen har både blitt utvist – og lagd tre straffespark – i løpet av Gutans historisk poengløse sesongstart.

– Skal jeg være helt ærlig så har det påvirket meg veldig mye. Det er ingen ting jeg heller ønsker enn å prestere og levere gode kamper for Tromsø, sier Jenssen til NRK.

Les også Tromsøs Opsahl ordknapp etter vrakingen mot Viking

Sakarias Opsahl.

TIL-stopperen åpnet sesongen med å lage straffe mot Brann – for deretter å bli utvist da Gutan var i ferd med å snu serieåpningen i 2. omgang.

Også hjemme mot Sarpsborg var han involvert i den første av to straffesituasjoner da TIL kom skjevt ut i en kamp som endte 0–3. Og da TIL styrte mot årets første poeng mot Viking i Stavanger sist søndag, kom duellen med Sander Svendsen på overtid – dommeren pekte på straffemerket. Og TIL tapte sin femte kamp på rad.

Anders Jenssen har lagd tre av de fire straffesparkene TIL har fått mot seg denne vårsesongen. Og blitt utvist.

Anders Jenssen har lagd tre av de fem straffesparkene TIL har fått mot seg denne vårsesongen.

Odd hjemme neste

Nå venter Odd hjemme på Romssa Arena søndag. En såkalt «må vinne»-kamp for Gutan.

– Vi føler på et press på å levere. Det må vi bare ta med oss og bruke som motivasjon hver dag inn i trening for å gjøre oss bedre. Klarer vi det på en god måte, er jeg overbevist om at vi klarer å plukke poeng, sier Jenssen.

Hovedtrener Jørgen Vik ser fram til en ny hjemmekamp etter bortekamper mot Vålerenga i cupens 3. runde og Viking.

Jørgen Vik er den nye sjefen i Tromsø.

Jørgen Vik venter fortsatt på at TIL skal ta poeng i sin første sesong som hovedtrener.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

– Det blir viktig at vi fortsetter å bygge på det vi har vist i de to siste kampene, det kollektive uttrykket vårt, forsvarsspillet vårt, og ta videre et variert angrepsspill der vi kanskje kan skape enda mer, sier Vik.

Han tok over for sjef da Gaute Helstrup forsvant til Bodø og Glimt. Fortsatt venter Vik på sitt første poeng som hovedtrener i TIL.

Kommer det eller de ikke på søndag mot Odd, reiser Gutan poengløse inn i kamp sju – mot nettopp Helstrup og Bodø/Glimt på Aspmyra 16. mai.

Les også TIL-ledelsen i krisemøte med Vik

Jørgen Vik