Hopp til innhold

Hodemist og drømmemål i Brann-seier: – Kan komme til å bli husket i årevis

Joachim Soltvedts drømmescoring sikret seier til Brann i storoppgjøret mot Lillestrøm. Like etter ble det ampert på Åråsen stadion.

Joachim Soltvedt med drømmescoring.

Sivert Heltne Nilsen sendte Brann i føringen på bortebane, før Joachim Soltvedt økte ledelsen med et drømmeskudd.

– Den var drøy. Det er en sjelden ferdighet å ha en så ekstrem venstrefot. Det er en som kan komme til å bli husket i årevis for den foten. Bang sier det hver gang, sa TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller om scoringen til Soltvedt.

Men kort tid etter 2-0-scoringen til Soltvedt taklet Brann-spiller Emil Kornvig LSK-spiller Ruben Gabrielsen.

Da stormet LSK-stopper Martin Ove Roseth bort, dyttet ned Kornvig, og pådro seg sitt andre gule kort for kampen – og måtte dermed forlate banen.

Eliteserien i fotball 2024: Lillestrøm - Brann

TAKKET FOR SEG: Martin Ove Roseth på vei av Åråsen-matta etter sitt røde kort.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

– Det handler om å holde hodet kaldt når det koker. Det føles nok veldig unødvendig å kaste bort muligheten til å komme tilbake i denne kampen for Lillestrøm, sier Stamsø Møller om Roseth' røde kort.

– Det er en hodemist, men det er sånn som skjer, sier Gabrielsen til TV 2 etter kampen.

Jeg syns det er en ganske stygg takling på Ruben, så jeg føler jeg må bort å si ifra. Bare jeg nærmer meg han så går han i bakken, så det er urutinert av meg å gi han muligheten. Så skal han ha kred for at han filmet meg ut av banen der, utdyper han til NRK.

Syns du det var en feil utvisning?

– At han skulle gå ned så lett... jeg hadde ikke gjort det. Men jeg gir han muligheten, så jeg skal ikke si noe på det.

Martin Ove Roseth får sitt andre gule kort etter å ha dyttet overende Brann-spiller Emil Kornvig

Martin Ove Roseth får sitt andre gule kort etter å ha dyttet over ende Brann-spiller Emil Kornvig

Flere mål ble det ikke og Brann tok seieren 2-0.

Mye takket været Soltvedts venstrefot.

Soltvedts første kamp på en måned

Jeg får jo en ball ut der og jeg liker å få den ut i det rommet, da er det bare å lukke øynene å klinke til. I dag gikk den dit den skulle, sier Soltvedt til NRK.

Til tross for at Brann-spilleren leverte målpoeng på løpende bånd, mistet Soltvedt plassen på Branns venstreback til Ruben Kristiansen da han ble småskadet i starten av sesongen.

Men da midtstopper Fredrik Pallesen Knudsen følte seg dårlig og måtte ut til pause mot Lillestrøm, måtte imidlertid Eirik Horneland endre på planene.

Eliteserien i fotball 2024: Lillestrøm - Brann

Soltvedt økte ledelsen til Brann med venstrefoten.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Kristiansen ble flyttet inn på stopperplass, mens Soltvedt kunne gjøre seg klar for sine første eliteserieminutter på en snau måned. Og etter å ha startet på benken i sin fjerde kamp på rad, klinket han til med en scoring av de sjeldne.

– Jeg hadde vondt i høyreleggen, så derfor måtte venstrefoten også sitte litt på benken. Jeg har ikke noe godt svar. Helt siden jeg var bitte liten har jeg hatt et voldsomt tilslag på ballen. Kanskje det er medfødt, sier han til TV 2 om drømmescoringen.

Ovenfor NRK utdyper han:

Jeg har ikke fått se det om igjen, men alle sier det er veldig fint. Det er jo et veldig fint mål og jeg kan ikke huske å ha truffet så godt nei.

Målløs omgang

Brann hadde flere store sjanser i første omgang, men det ble med forsøkene. Lillestrøm, på side, satte ballen i mål før pause, men målet ble annullert for offside. Noe som skapte frustrasjon hos Lillestrøm-spillerne.

Lagene gikk likevel til pause etter en målløs omdang. Men i andre fortsatte Brann dominansen og endelig fikk de uttelling for forsøkene da Sivert Heltne Nilsen satte kampens første mål.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal