Hopp til innhold

Hodemist og drømmemål i Brann-seier: – Kan komme til å bli husket i årevis

Joachim Soltvedts drømmescoring sikret seier til Brann i storoppgjøret mot Lillestrøm. Like etter ble det ampert på Åråsen stadion.

Joachim Soltvedt med drømmescoring.

Sivert Heltne Nilsen sendte Brann i føringen på bortebane, før Joachim Soltvedt økte ledelsen med et drømmeskudd.

– Den var drøy. Det er en sjelden ferdighet å ha en så ekstrem venstrefot. Det er en som kan komme til å bli husket i årevis for den foten. Bang sier det hver gang, sa TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller om scoringen til Soltvedt.

Men kort tid etter 2-0-scoringen til Soltvedt taklet Brann-spiller Emil Kornvig LSK-spiller Ruben Gabrielsen.

Da stormet LSK-stopper Martin Ove Roseth bort, dyttet ned Kornvig, og pådro seg sitt andre gule kort for kampen – og måtte dermed forlate banen.

Eliteserien i fotball 2024: Lillestrøm - Brann

TAKKET FOR SEG: Martin Ove Roseth på vei av Åråsen-matta etter sitt røde kort.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

– Det handler om å holde hodet kaldt når det koker. Det føles nok veldig unødvendig å kaste bort muligheten til å komme tilbake i denne kampen for Lillestrøm, sier Stamsø Møller om Roseth' røde kort.

– Det er en hodemist, men det er sånn som skjer, sier Gabrielsen til TV 2 etter kampen.

Jeg syns det er en ganske stygg takling på Ruben, så jeg føler jeg må bort å si ifra. Bare jeg nærmer meg han så går han i bakken, så det er urutinert av meg å gi han muligheten. Så skal han ha kred for at han filmet meg ut av banen der, utdyper han til NRK.

Syns du det var en feil utvisning?

– At han skulle gå ned så lett... jeg hadde ikke gjort det. Men jeg gir han muligheten, så jeg skal ikke si noe på det.

Martin Ove Roseth får sitt andre gule kort etter å ha dyttet overende Brann-spiller Emil Kornvig

Martin Ove Roseth får sitt andre gule kort etter å ha dyttet over ende Brann-spiller Emil Kornvig

Flere mål ble det ikke og Brann tok seieren 2-0.

Mye takket været Soltvedts venstrefot.

Soltvedts første kamp på en måned

Jeg får jo en ball ut der og jeg liker å få den ut i det rommet, da er det bare å lukke øynene å klinke til. I dag gikk den dit den skulle, sier Soltvedt til NRK.

Til tross for at Brann-spilleren leverte målpoeng på løpende bånd, mistet Soltvedt plassen på Branns venstreback til Ruben Kristiansen da han ble småskadet i starten av sesongen.

Men da midtstopper Fredrik Pallesen Knudsen følte seg dårlig og måtte ut til pause mot Lillestrøm, måtte imidlertid Eirik Horneland endre på planene.

Eliteserien i fotball 2024: Lillestrøm - Brann

Soltvedt økte ledelsen til Brann med venstrefoten.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Kristiansen ble flyttet inn på stopperplass, mens Soltvedt kunne gjøre seg klar for sine første eliteserieminutter på en snau måned. Og etter å ha startet på benken i sin fjerde kamp på rad, klinket han til med en scoring av de sjeldne.

– Jeg hadde vondt i høyreleggen, så derfor måtte venstrefoten også sitte litt på benken. Jeg har ikke noe godt svar. Helt siden jeg var bitte liten har jeg hatt et voldsomt tilslag på ballen. Kanskje det er medfødt, sier han til TV 2 om drømmescoringen.

Ovenfor NRK utdyper han:

Jeg har ikke fått se det om igjen, men alle sier det er veldig fint. Det er jo et veldig fint mål og jeg kan ikke huske å ha truffet så godt nei.

Målløs omgang

Brann hadde flere store sjanser i første omgang, men det ble med forsøkene. Lillestrøm, på side, satte ballen i mål før pause, men målet ble annullert for offside. Noe som skapte frustrasjon hos Lillestrøm-spillerne.

Lagene gikk likevel til pause etter en målløs omdang. Men i andre fortsatte Brann dominansen og endelig fikk de uttelling for forsøkene da Sivert Heltne Nilsen satte kampens første mål.

Siste nytt

 • Ruud til finale – spilles om noen timer

  Casper Ruud vant semifinalen i ATP 250-turneringen i Genève etter en spesiell kamp i Sveits mot italienske Flavio Cobolli. Dermed er han klar for finalen, som spilles senere i dag.

  – Det var veldig vanskelig. Jeg var et poeng fra å tape, sier Ruud til arrangøren rett etter kampen.

  Han mente seieren var bra for selvtilliten og så frem mot finalen om noen timer.

  – Jeg skal bare ta en dusj, slappe av og ta en lunsj, så skal jeg varme opp til kampen. sier Ruud.

  Dermed er situasjonen at dobbeltkampen lørdag spilles dagen før French Open, også kjent som Roland Garros, drar i gang søndag.

  Og det skjer etter at han har vært gjennom flere tøffe kamper i turneringen. Også semifinalen ble et tøft oppgjør.

  I første sett tapte nordmannen 1-6, før han slo kraftig tilbake med 6–1 i andre sett. I tredje sett var spillerne langt jevnere. Til slutt gikk Ruud seirende ut etter tiebreak (7–4) i det avgjørende settet.

  Det var uvær fredag kveld som førte at Ruud nå ender opp med to kamper på samme dag, dagen før turneringen som er årets høydepunkt for Ruud spilles i gang.

  Semifinalen vekslet fra direkte svakt spill til meget sterk tennis av Ruud.

  – Comebacket viser at det ikke er noe styrt exit fra Casper hvor han ikke vil prioritere turneringen. Han vil vinne, påpekte TV 2s kommentator Sverre Krogh Sundbø underveis i tredje sett da kampen vippet.

  Til slutt dro Ruud i land seieren.

  Krogh Sundbø påpekte tidlig i kampen den utfordrende situasjonen med en potensiell dobbeltkamp, dagen før starten på årets høydepunkt for Ruud. To år på rad har Ruud gått til finalen i Paris.

  Det er ennå ikke klart om Ruud må spille sin 1. rundekamp søndag mandag eller tirsdag.

  Men Krogh Sundbø påpekte at arrangøren av French Open ofte ikke tar hensyn til at spillere har vært gjennom tøffe kamper rett i forkant av deres turnering, når de setter opp tidsskjemaet.

  Casper Ruud semi Genevé
  Foto: Martial Trezzini / AP
 • La Liga-stjerne spilte med glassbit i foten i to år

  Athletic Bilbao-spissen Iñaki Williams har satt rekord for antallet kamper på rad i La Liga. Utrolig nok har det skjedd med en spesiell skade.

  Williams' trener, Ernesto Valverde, fortalte om den bisarre situasjonen på fredagens pressekonferanse foran serieavslutningen mot Rayo Vallecano. Der må han for en sjelden gangs skyld klare seg uten sin stjernespiss.

  – Jeg og legen lo, for vi kunne ikke tro det vi så, fortalte Valverde ifølge Aftonbladet.

  Williams-skaden oppsto da han var uheldig og tråkket på knust glass for to år siden. Han ble operert, men en to centimeter lang glassbit skal ha blitt igjen i foten hans helt siden det.

  – Da de sydde ham den første gangen, lot de glass være igjen der. Det er ikke en liten bit, den er omtrent to centimeter lang. Den lå ved siden av et bein eller en sene, og vi ble nødt til å fjerne den, sier Valverde.

  Likevel er Williams blitt kjent for å spille hver eneste kamp for Athletic. Han spilte 251 strake ligakamper for klubben fram til han måtte stå over et møte med Celta i januar i år.

  Serieavslutningen mot Rayo går han imidlertid glipp av etter sin siste operasjon. Det samme kan skje med Ghanas VM-kvalifiseringskamper mot Mali og Sentralafrikanske republikk i starten av juni. (NTB)

  WCup Ghana Squad
  Foto: Christophe Ena / AP
 • Ingebrigtsen på startlisten i Belgia

  Henrik Ingebrigtsen står på startlistene til 5000 meter i Brussel lørdag kveld. Det er siste mulighet til å prestere på distansen før troppen til EM i Roma meldes inn 30. mai.

  Nordmannen har kniven på strupen med tanke på uttaket. Både Ingebrigtsen, lillebror Jakob Ingebrigtsen, Narve Gilje Nordås, Magnus Tuv Myhre, Per Svela og Awet Kibrab har klart kravet til 5000-meteren i friidretts-EM i Roma, men Norges kvote er på tre utøvere i tillegg til tittelforsvarer Jakob.

  Siste frist for å bekrefte endelig påmelding er 30. mai klokken 14.00. Bislett Games arrangeres samme kveld, men sportssjef i Norges Friidrettsforbund Erlend Slokvik har sagt at det er «uaktuelt» at 5000-meteren på Bislett blir brukt som uttaksløp.

  Også Abdullahi Dahir Rabi står på startlisten i Belgia.

  Athletics, Running, Adidas Spåret 5000m
  Foto: BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal