Hopp til innhold

Storfornøyd med å bli avhørt i det mobile politikontoret

En konsekvens av den nye politireformen kan bli flere mobile politikontor. Fransisco Damm synes det er en fantastisk løsning.

Både politi og sivile synes løsningen med rullende politi fungerer fint i Målselv.

Både politi og sivile synes løsningen med rullende politi fungerer fint i Målselv.

Fransisco Damm

Turguide Fransisco Damm mener løsningen med mobilt politikontor er veldig smart.

Foto: Trygve M. Andreassen / NRK

– Det er perfekt at de kan gjennomføre avhøret med en gang, når alt ligger friskt i minnet. Da sier man jo bare sannheten, slik det hele skjedde, sier turguide Fransisco Damm til NRK.

Onsdag formiddag var han involvert i et trafikkuhell på E8 i Balsfjord i Troms. På stedet var politiet i Målselv, med sitt mobile politikontor.

– Det handler om at vi skal kunne gjøre mest mulig ute på stedet, og at vi skal slippe å dra inn på kontoret, sier politibetjent Line Liland.

Line Liland
Foto: Trygve M. Andreassen / NRK

Tirsdag ble politireformen presentert. Der kommer det frem at de 27 politidistriktene vi har i Norge i dag, skal kuttes ned til 12. Det er også tenkt å kutte i antall tjenestesteder, altså antall politi- og lensmannskontor. Hvor stort dette kuttet blir er foreløpig ikke bestemt.

Til tross for kontorkuttene, sa justisminister Anders Anundsen blant annet at politiet skal være mer ute blant folk. Et av tiltakene kan bli å innføre mobile politikontor, slik de har i Målselv.

– Vi har et nettbrett som vi blant annet kan bruke til å sjekke begjæringer på førerkort, og til å skrive avhør rett inn i systemet, sier politibetjent Mari Moen.

– Vitner kan forklare seg med en gang i hendelser som dette, i motsetning til at de forklarer seg på kontoret i ettertid. EN løsning med mobile kontorer gir rett og slett raskere saksbehandling, sier Line Liland.

Nyheter fra Troms og Finnmark

Gunnar Grindstein

Se Nordnytt med Gunnar Grindstein

Se Nordnytt med Gunnar Grindstein