Hopp til innhold

Stjernespekket sykkelfelt til Arctic Race of Norway

Det blir et sterkt felt som stiller til start i Arctic Race of Norway i august. Hele 12 lag fra årets Tour de France-utgave er klare for rittet i Nord-Norge.

Alexander Kristoff

Alexander Kristoff får tøff konkurranse på spurtetappene i årets utgave av Arctic Race of Norway.

Foto: Jean-Christophe Bott / Ap

Vi nærmer oss slutten av årets største sykkelritt Tour de France. Men selv om høydepunktet for de fleste som liker sykkel straks er over, så er det fortsatt mye å ta tak i for sykkelrytterne.

12 Tour de France-lag

13. august går nemlig startskuddet for årets utgave av Arctic Race of Norway, og det med 12 av årets Tour de France-lag.

– Dette blir det sterkeste feltet vi noen gang har sett i et norsk sykkelritt, sier Arctic Race of Norway-direktør Knut Eirik Dybdal til cyclingnews.com.

Edvald Boasson Hagen deltar i rittet for første gang, og med seg på laget har han Daniel Teklehaimanot som har satt farge på årets Tour de France med flere bruddforsøk.

Tøffere kamp på spurtetappene

Edvald Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen deltar for første gang i Arctic Race of Norway.

Foto: Laurent Cipriani / Ap

I tidligere utgaver av Arctic Race har Kristoff holdt lekestue med konkurrentene på de flateste etappene. I år blir konkurransen på oppløpet mye tøffere. I tillegg til Boasson Hagen, er sprinterne Gerald Ciolek, Sam Bennett, Davide Cimolai og Theo Bos klar til å kjempe mot nordmannen.

Cyclingnews.com melder at ryttere som Rein Taaramäe, Linus Gerdemann, Fabian Wegmann og José Serpa også stiller til start. Disse rytterne vil sannsynligvis være med å kjempe om sammenlagtseieren.

Dette er Tour de France-lagene i Arctic Race of Norway 2015:

Astana, BMC, IAM Cycling (med Sondre Holst Enger), Lampre-Merida, Giant-Alpecin, Katjusja (med Sven Erik Bystrøm og Alexander Kristoff), Tinkoff-Saxo, Bora-Argon 18, Bretagne-Séché Environnement, Cofidis, Europcar, MTN-Qhubeka (med Edvald Boasson Hagen)

I tillegg stiller følgene lag til start når Arctic Race of Norway åpner i Harstad:

Novo Nordisk, Topsport Vlaanderen-Baloise, United Healthcare, Cult Energy.

Norske lag: Coop-Øster Hus, FixIT.no, Joker, Sparebanken Sør, Ringeriks-Kraft, Frøy-Bianchi.